RSS
Вівторок, 16 квітня 2024, 19:17
Суспільно-інформаційний ресурс громади
Фахівці ДСНС та ювенали не припиняють проведення профілактичної роботи, що спрямована на запобігання нещасним випадкам на водоймах у зимовий період.
Житомирщина разом з усією країною допомагає жителям Херсонщини, які опинилися під загрозою через терористичний акт росіян на Каховський ГЕС.
Символічно, що це відбулося саме в Овручі, адже ця громада найбільше постраждала від російських бомбардувань.
Хлопці та дівчата навчаються у ліцеї № 28. З ними також друг з ліцею № 16. Разом вони влаштували імпровізований блокпост, на якому збирають кошти на допомогу нашим захисникам.
Віктор Третяк
Погляд на ситуацію з мобілізацією очима співробітника ТЦК

Усі канали та пабліки зараз тільки й роблять, що розповідають про свавілля військкомів, про те, як ч...

Anton Reshetnyuk
ПАМ’ЯТАТИ, РОЗУМІТИ І ПЕРЕМАГАТИ!

Вже  за  тиждень на календарі замайорить дата, яка у свідомості багатьох поколінь українці...

Вектор Читача
Бібліотекар. Книжка. Подія

Шановні друзі! Цьогоріч Житомирська обласна бібліотека для дітей та юнацтва святкуватиме свій 85-річ...

Віктор Мельниченко
Сесія Новогуйвинської ради, попри перешкоди, прийняла ряд важливих для громади рішень

Чергове засідання сесії Новогувинської селищної ради пройшло на підвищених тонах. Частина депутатів ...

Житомирські новини
Житомирський десатник розповів, з чого ефективніше знищувати ворожі повітряні цілі
Житомирський десатник розповів, з чого ефективніше знищувати ворожі повітряні цілі
Поліцейські пропонують долучитись усім охочим, у першу чергу студентській молоді, до превентивної роботи та підвищення правової обізнаності суспільства. Конкурс триватиме до 12 травня та має на меті створення низки соціальних роликів із порадами, як уберегтися від шахраїв. Продаж неіснуючих товарів, телефонні шахрайства, псевдоволонтерство – найпопулярніші схеми, до яких вдаються ошуканти. Чи не щодня до поліції Житомирщини надходять повідомлення від потерпілих про те, що вони стали жертвою кіберзлочинців.
В Україні продовжено запис до 8 бригад «Гвардії наступу»: «Сталевий кордон», «Червона калина», «Лють», «Рубіж», «Спартан», «Кара-Даг», «Буревій», «Азов». Вони мають зміцнити українські сили під час майбутнього контрнаступу та звільненні територій від ворога. Це бригади Національної гвардії, Національної поліції та Державної прикордонної служби. «З ворожою піхотою в нас розмова коротка. Тільки вони починають штурм – одразу отримують по зубах і бажання штурмувати наші позиції відпадає. Ми їх навіть іноді чекаємо. Але недооцінювати ворога не варто», — боєць бригади «Рубіж».
Посміхнись  
- У кожного чоловіка є три види одягу: 1. На вихід. 2. Домашняя. 3. Домашня, в якій можна збігати до магазину.
Тетяна Пашкевич
Продовжити не можна звільнити! 03.01.2016 - 18:33

Закон міська рада обходить стороною: як щодо звільнення, так і щодо роздержавлення газети?

Щодо роздержавлення: колектив "за", а міська рада "проти". Комунальне підприємтсво "Інформаційно-видавничий центр Житомирської міської ради" створене для випуску газети і передач міського радіо. Закон України "Про реформування державних і комунальних друкованих ЗМІ" поширюється на газети, засновниками (співзасновниками) яких є орган державної влади/інші державні органи. Тобто газета "Місто" підпадає під роздержавлення. Закон вступив у дію з 1 січня 2016 року.

Відповідно до Закону про роздержавлення: "Органи державної влади, інші державні органи та органи місцевого самоврядування не можуть виступати засновниками (співзасновниками) друкованих засобів масової інформації".

Щодо звільнення "у зв'язку із закінченням строку дії контракту": під час роздержавлення контракт повинен бути продовженим, повноваження звільняти головного редактора міська рада уже з початку року немає, як і призначати.

Згідно статті 36 КЗПП України "...У разі реорганізації підприємства (злиття, приєднання, поділу, перетворення) дія трудового договору працівника продовжується". Мій контракт по Закону повинен бути продовженим, незважаючи на бажання, тобто небажання керівництва міської ради. Під час реорганізації підприємства звільнення чи нове призначення керівника - це є порушенням Закону. Але чомусь іншої думки представники органу місцевої влади. Чому? Все просто: якщо ми роздержавимося, то газета стане приватною. Та ще і під керівництвом головної УКРОПівки. Хіба очільники міста це допустять?

Щодо майбутньої діяльності підприємстсва: Якщо міська рада й надалі наполягатиме на тому, що газета "Місто" наче-б-то не підлягає роздержавленню - підприємство має бути ліквідовано, а все її майно стане для когось ласим шматочком. "Неподання засновником (співзасновниками) друкованого засобу масової інформації заяви про перереєстрацію відповідного друкованого засобу масової інформації є підставою для визнання свідоцтва про державну реєстрацію друкованого засобу масової інформації недійсним" - стаття 11 пункту 2 Закону "Про роздержавлення державних та комунальних друкованих ЗМІ".

П.С.: Сьогодні мій останній робочий день. Швидко пролетів час....
Займатимусь поки-що виключно УКРОПом: партбудівництвом, втіленням нових проектів, підготовкою до виборів у Верховну Раду.
УКРОП не впустили в міську раду, бо не вистачило 60 голосів, але ми знаємо, що ще більше голосів просто вкрали.

Очільниця УКРОПу не може бути головним редактором комунальної газети, бо бачення у висвітленні роботи діяльності влади розходяться, як і політичні інтереси.... Зате очільниця УКРОПу якщо ще вчора була лояльною щодо критики влади, то тепер повністю незалежна у своїх висловлюваннях.

Житомирські новини