RSS
Четвер, 28 березня 2024, 13:21
Суспільно-інформаційний ресурс громади
Фахівці ДСНС та ювенали не припиняють проведення профілактичної роботи, що спрямована на запобігання нещасним випадкам на водоймах у зимовий період.
Житомирщина разом з усією країною допомагає жителям Херсонщини, які опинилися під загрозою через терористичний акт росіян на Каховський ГЕС.
Символічно, що це відбулося саме в Овручі, адже ця громада найбільше постраждала від російських бомбардувань.
Хлопці та дівчата навчаються у ліцеї № 28. З ними також друг з ліцею № 16. Разом вони влаштували імпровізований блокпост, на якому збирають кошти на допомогу нашим захисникам.
Віктор Третяк
Погляд на ситуацію з мобілізацією очима співробітника ТЦК

Усі канали та пабліки зараз тільки й роблять, що розповідають про свавілля військкомів, про те, як ч...

Anton Reshetnyuk
ПАМ’ЯТАТИ, РОЗУМІТИ І ПЕРЕМАГАТИ!

Вже  за  тиждень на календарі замайорить дата, яка у свідомості багатьох поколінь українці...

Вектор Читача
Бібліотекар. Книжка. Подія

Шановні друзі! Цьогоріч Житомирська обласна бібліотека для дітей та юнацтва святкуватиме свій 85-річ...

Віктор Мельниченко
Сесія Новогуйвинської ради, попри перешкоди, прийняла ряд важливих для громади рішень

Чергове засідання сесії Новогувинської селищної ради пройшло на підвищених тонах. Частина депутатів ...

Житомирські новини
Житомирський десатник розповів, з чого ефективніше знищувати ворожі повітряні цілі
Житомирський десатник розповів, з чого ефективніше знищувати ворожі повітряні цілі
Поліцейські пропонують долучитись усім охочим, у першу чергу студентській молоді, до превентивної роботи та підвищення правової обізнаності суспільства. Конкурс триватиме до 12 травня та має на меті створення низки соціальних роликів із порадами, як уберегтися від шахраїв. Продаж неіснуючих товарів, телефонні шахрайства, псевдоволонтерство – найпопулярніші схеми, до яких вдаються ошуканти. Чи не щодня до поліції Житомирщини надходять повідомлення від потерпілих про те, що вони стали жертвою кіберзлочинців.
В Україні продовжено запис до 8 бригад «Гвардії наступу»: «Сталевий кордон», «Червона калина», «Лють», «Рубіж», «Спартан», «Кара-Даг», «Буревій», «Азов». Вони мають зміцнити українські сили під час майбутнього контрнаступу та звільненні територій від ворога. Це бригади Національної гвардії, Національної поліції та Державної прикордонної служби. «З ворожою піхотою в нас розмова коротка. Тільки вони починають штурм – одразу отримують по зубах і бажання штурмувати наші позиції відпадає. Ми їх навіть іноді чекаємо. Але недооцінювати ворога не варто», — боєць бригади «Рубіж».
Посміхнись  
- Баба Надя заглянула в банк, побачила, що черг немає, усі віконця вільні, всі оператори на місцях та привітливо посміхаються...

Десантник з Житомира: Вся правда про АТО...

08.12.2014 13:20

Газета «Місто» продовжує у кожному номері спілкуватися з учасниками АТО. Інтерв’ю з одним з них – читайте далі.

Командир одного з відділень Житомирської 95-ої аеромобільної бригади Сергій, за позивним "Гранд", у підпорядкуванні якого – БТР, День Збройних Сил України відзначатиме у Житомирі (має короткострокову відпустку) у своїй родині: півторарічна донька, 17-річний син, дружина, мама і батько-військовий відставник. Сергій не багатослівний. Було важко збагнути, від чого цей, приємної зовнішності вчорашній житомирський таксист, – у постійній задумі і майже не посміхається: таким народився чи, що прибув із Пісок?

- Сергію, що найперше кинулося в очі, коли приїхав у Житомир?
- Здорожчання товарів. Багато офісів, що працювали, тепер закриті. Видно, бізнес не йде. Розумію: війна... Але про все це стараюся менше думати. Хочеться просто насолодитися тишею...

- Якими є Піски?
- Майже повністю зруйнованими. У руїнах школа, магазини, водогін... Немає ні електрики, ні газу. Селище велике, а людей мало. Залишилися тільки ті, хто не має куди і за що виїхати та не впевнені, що десь знайдуть притулок. У 8-річного хлопчика з сім'ї, що поряд з нами, за іграшки – осколки снарядів, хвостовики мін...
Сьогодні телефонував хлопцям з передової, то розповідають, що обстріли посилилися. Б'ють з інтервалом через кожні 15-20 хвилин з усіх видів зброї, на мирних людей не зважають... Піски – це хвіртка донецького аеропорту. Здамо селище – бандити аеропорт заблокують...

- Що говорять місцеві?
- Просять, щоб ми не йшли від них. Всім усе набридло. Люди приходять до нас, ми ділимося з ними продуктами. Велике спасибі волонтерам: вистачає нам і жителям селища. Сепаратисти із кулеметів "обробляють" хати запалювальними кулями. Поцілять у дерев'яний фронтон, і вогонь розгоряється миттєво. Вибігти з укриття, щоб гасити, неможливо – суцільна злива куль.

- Як думаєш, скільки ще триватиме АТО?
- До тих пір, поки ми стоятимемо на місці і даватимемо ворогам перемир'я. Вони у ці проміжки підтягують резерви і постійно стріляють. Нам не дозволено стріляти в них навіть, коли вони стоять перед нами. Лише – у відповідь... У бійців - бажання і готовність раз і назавжди з усім покінчити. Чекають на адекватне рішення командування.
Після кожного "гумконвою" до нас залітають щоразу якісь нові заряди. Ми чуємо це за звуком польоту, за вибухами і якоюсь незрозумілою дією на нас. Що це – невідомо...

- Як на полігоні з випробовування нової зброї?
- Так.

- Зима дуже дошкуляє бійцям?
- Щоб дуже, то досі не відчувалося. Спасибі волонтерам...

- А армійська термобілизна?
- Є комплект. Але за тих умов з одним комплектом не навоюєшся...

- Сергію, якби не волонтери, то що?
- Важко сказати. На сухих армійських пайках довго не протягнеш. Завдяки постійній допомозі волонтерів, чесно кажучи, я не помічав армійського харчування. Велике їм спасибі в моїй особі від усіх хлопців. Кожної поїздки волонтери здійснюють подвиг.

- Де ще, крім вас, населення бере продукти?
- Їх періодично привозять у селище. Але дуже рідко. Наш воїн смакував привезений хліб і мало не проковтнув з буханця кулю – вона застрягла, коли машину обстрілювали дорогою. Бандити стріляють по всьому, що рухається. Місцеві жителі без крайньої потреби за кермо не сідають.

- Що скажеш про російських найманців?
- Думаю, що всі вони потрапили в Україну шляхом обману. Тут побачили, що ніякого фашизму немає, ніхто не розпинає дітей, але сказати не можуть нічого, бо позбавлені права голосу. Хто що заперечить озброєній банді?

- Дякую тобі, Сергію.
- Ще обов'язково передайте нашу вдячність дітям, які передають нам через волонтерів листи і малюнки. Буває, пишуть усім класом. Листи перечитуємо... Малюнки – на стінах бліндажів за найдорожчі прикраси... Вони підтримують нас більше всього... Велике спасибі...

Антон БЕЗДІТКО, газета «Місто»

Житомирські новини