RSS
Четвер, 28 березня 2024, 12:04
Суспільно-інформаційний ресурс громади
Фахівці ДСНС та ювенали не припиняють проведення профілактичної роботи, що спрямована на запобігання нещасним випадкам на водоймах у зимовий період.
Житомирщина разом з усією країною допомагає жителям Херсонщини, які опинилися під загрозою через терористичний акт росіян на Каховський ГЕС.
Символічно, що це відбулося саме в Овручі, адже ця громада найбільше постраждала від російських бомбардувань.
Хлопці та дівчата навчаються у ліцеї № 28. З ними також друг з ліцею № 16. Разом вони влаштували імпровізований блокпост, на якому збирають кошти на допомогу нашим захисникам.
Віктор Третяк
Погляд на ситуацію з мобілізацією очима співробітника ТЦК

Усі канали та пабліки зараз тільки й роблять, що розповідають про свавілля військкомів, про те, як ч...

Anton Reshetnyuk
ПАМ’ЯТАТИ, РОЗУМІТИ І ПЕРЕМАГАТИ!

Вже  за  тиждень на календарі замайорить дата, яка у свідомості багатьох поколінь українці...

Вектор Читача
Бібліотекар. Книжка. Подія

Шановні друзі! Цьогоріч Житомирська обласна бібліотека для дітей та юнацтва святкуватиме свій 85-річ...

Віктор Мельниченко
Сесія Новогуйвинської ради, попри перешкоди, прийняла ряд важливих для громади рішень

Чергове засідання сесії Новогувинської селищної ради пройшло на підвищених тонах. Частина депутатів ...

Житомирські новини
Житомирський десатник розповів, з чого ефективніше знищувати ворожі повітряні цілі
Житомирський десатник розповів, з чого ефективніше знищувати ворожі повітряні цілі
Поліцейські пропонують долучитись усім охочим, у першу чергу студентській молоді, до превентивної роботи та підвищення правової обізнаності суспільства. Конкурс триватиме до 12 травня та має на меті створення низки соціальних роликів із порадами, як уберегтися від шахраїв. Продаж неіснуючих товарів, телефонні шахрайства, псевдоволонтерство – найпопулярніші схеми, до яких вдаються ошуканти. Чи не щодня до поліції Житомирщини надходять повідомлення від потерпілих про те, що вони стали жертвою кіберзлочинців.
В Україні продовжено запис до 8 бригад «Гвардії наступу»: «Сталевий кордон», «Червона калина», «Лють», «Рубіж», «Спартан», «Кара-Даг», «Буревій», «Азов». Вони мають зміцнити українські сили під час майбутнього контрнаступу та звільненні територій від ворога. Це бригади Національної гвардії, Національної поліції та Державної прикордонної служби. «З ворожою піхотою в нас розмова коротка. Тільки вони починають штурм – одразу отримують по зубах і бажання штурмувати наші позиції відпадає. Ми їх навіть іноді чекаємо. Але недооцінювати ворога не варто», — боєць бригади «Рубіж».
Посміхнись  
- Повертається додому місцевий чиновник, добряче хильнувши з колегами: - Ллл-ллл-люссссся, я ссс-ссс-сеня взагалі не пив! - От...

Минулого тижня рятувальники Житомирщини забезпечили реагування на 95 надзвичайних подій, врятували 6 осіб

18.01.2021 12:59

Житомирські новини - У період з 10 по 16 січня по лінії «101» надійшло 118 повідомлень про виникнення різного роду надзвичайних подій на території Житомирської області. Підрозділами ДСНС здійснено 95 виїздів для надання допомоги населенню та ліквідації наслідків надзвичайних подій, 6 осіб їм вдалося врятувати. Під дією різних факторів на пожежах, в аваріях, внаслідок невиробничого травматизму упродовж тижня загинуло 15 осіб, ще 22 – отримали травми.

Зокрема, рятувальниками ліквідовано 56 пожеж, внаслідок яких 3 людини загинули, 3 – врятовані. Переважна більшість пожеж минулого тижня пов’язана з інтенсивною експлуатацією опалювальних пристроїв, пічного опалення, яке давно не ремонтувалося або встановлене з порушеннями протипожежних вимог.

Один із трагічних випадків стався на Малинщині через піч. Загибла бабуся проживала одна, до неї час від часу навідувались родичі. Того дня жінку провідала онука, яка допомогла розтопити грубу та пішла до сусідів. Через деякий час вона вже побачила як горить дім. Вогнеборці виявили 87-річну господиню помешкання в кімнаті біля печі без ознак життя.

А в с. Троща Чуднівського району під час гасіння пожежі вогнеборці виявили в місці прогорілого ліжка, яке стояло впритул до стінки печі, обвуглене тіло загиблого 60-річного чоловіка.

Також упродовж тижня підрозділами ДСНС в області здійснено 18 виїздів для проведення аварійно-рятувальних робіт, надання допомоги населенню та іншим службам: відкривання дверей – 2 виїзди; реагування на складні погодні умови – 5 виїздів; зрізання аварійних дерев – 2 виїзди; проведення аварійних робіт зі знезараження об’єктів інфраструктури – 5 виїздів; реагування на інші повідомлення – 4 виїзди.

4 рази рятувальні підрозділи виїжджали на ліквідацію наслідків дорожньо-транспортних пригод та надання допомоги потерпілим. Так, 12 січня підрозділи ДСНС залучалися до ліквідації наслідків ДТП в с. Гришківці Бердичівського району, де внаслідок зіткнення легкового автомобіля з електроопорою отримали травми 2 людини. Рятувальники деблокували водія та пасажира із пошкодженого авто.

Крім того, минулого тижня група піротехнічних робіт Управління ДСНС у Житомирській області знищила перші виявлені боєприпаси цього року. Вибухонебезпечні предмети знайшли в Брусилівському та Коростишівському районах області. Зокрема, поблизу с. Озера, що на Брусилівщині, водій легкового автомобіля, проїжджаючи повз населений пункт, помітив на узбіччі дороги артилерійський снаряд та 2 ручні гранати. Ще один артснаряд виявив селянин, обстежуючи металошукачем ліс поблизу с. Трикопці Коростишівського району.

Перша пригода цього року сталася і на воді. Минулої суботи на ставку в с. Веселка Любарського району під час спроби перейти ставок провалилися чоловіки. Місцеві жителі встигли врятувати 40-річного житомирянина, а от бідолашний із с. Михайлівка Любарського району потонув. Його тіло із замерзлої водойми вже підіймали надзвичайники.

Житомирські новини