RSS
Вівторок, 19 березня 2024, 13:28
Суспільно-інформаційний ресурс громади
Фахівці ДСНС та ювенали не припиняють проведення профілактичної роботи, що спрямована на запобігання нещасним випадкам на водоймах у зимовий період.
Житомирщина разом з усією країною допомагає жителям Херсонщини, які опинилися під загрозою через терористичний акт росіян на Каховський ГЕС.
Символічно, що це відбулося саме в Овручі, адже ця громада найбільше постраждала від російських бомбардувань.
Хлопці та дівчата навчаються у ліцеї № 28. З ними також друг з ліцею № 16. Разом вони влаштували імпровізований блокпост, на якому збирають кошти на допомогу нашим захисникам.
Віктор Третяк
Погляд на ситуацію з мобілізацією очима співробітника ТЦК

Усі канали та пабліки зараз тільки й роблять, що розповідають про свавілля військкомів, про те, як ч...

Anton Reshetnyuk
ПАМ’ЯТАТИ, РОЗУМІТИ І ПЕРЕМАГАТИ!

Вже  за  тиждень на календарі замайорить дата, яка у свідомості багатьох поколінь українці...

Вектор Читача
Бібліотекар. Книжка. Подія

Шановні друзі! Цьогоріч Житомирська обласна бібліотека для дітей та юнацтва святкуватиме свій 85-річ...

Віктор Мельниченко
Сесія Новогуйвинської ради, попри перешкоди, прийняла ряд важливих для громади рішень

Чергове засідання сесії Новогувинської селищної ради пройшло на підвищених тонах. Частина депутатів ...

Житомирські новини
Житомирський десатник розповів, з чого ефективніше знищувати ворожі повітряні цілі
Житомирський десатник розповів, з чого ефективніше знищувати ворожі повітряні цілі
Поліцейські пропонують долучитись усім охочим, у першу чергу студентській молоді, до превентивної роботи та підвищення правової обізнаності суспільства. Конкурс триватиме до 12 травня та має на меті створення низки соціальних роликів із порадами, як уберегтися від шахраїв. Продаж неіснуючих товарів, телефонні шахрайства, псевдоволонтерство – найпопулярніші схеми, до яких вдаються ошуканти. Чи не щодня до поліції Житомирщини надходять повідомлення від потерпілих про те, що вони стали жертвою кіберзлочинців.
В Україні продовжено запис до 8 бригад «Гвардії наступу»: «Сталевий кордон», «Червона калина», «Лють», «Рубіж», «Спартан», «Кара-Даг», «Буревій», «Азов». Вони мають зміцнити українські сили під час майбутнього контрнаступу та звільненні територій від ворога. Це бригади Національної гвардії, Національної поліції та Державної прикордонної служби. «З ворожою піхотою в нас розмова коротка. Тільки вони починають штурм – одразу отримують по зубах і бажання штурмувати наші позиції відпадає. Ми їх навіть іноді чекаємо. Але недооцінювати ворога не варто», — боєць бригади «Рубіж».
Посміхнись  
- Повертається додому місцевий чиновник, добряче хильнувши з колегами: - Ллл-ллл-люссссся, я ссс-ссс-сеня взагалі не пив! - От...

На Житомирщині під час спорудження амбулаторії привласнили понад 1 млн грн бюджетних коштів

30.09.2021 09:06

Житомирські новини - Житомирською обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно трьох осіб, які скоїли кримінальне правопорушення під час будівництва за бюджетні кошти амбулаторії з житлом для лікарів у Малинському районі.

За даними слідства, зловживання з бюджетними коштами скоєно у період грудня 2018 – вересня 2019 року. Підрядник, споруджуючи амбулаторію у с. Нові Вороб’ї на загальну суму майже 4,4 млн грн, насправді не виконав значний обсяг робіт та безпідставно вніс до актів відомості про їх виконання на суму понад 1 млн грн.

Офіційні документи з неправдивими відомостями, за змовою із директором товариства-підрядника, засвідчив своїми підписами і печаткою інженер з технічного нагляду, який здійснював контроль за якістю будівництва.

Замовник будівництва – колишній директор департаменту Житомирської облдержадміністрації, у свою чергу, допустив службову недбалість та погодив документи для здійснення оплати.

Відтак із бюджету зайво перераховано понад 1 млн грн, які були привласнені виконавцем робіт.

Наразі їм інкримінують злочини: директору департаменту за ч. 2 ст. 367 КК України (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки), директору підрядної організації – за ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України та інженеру технічного нагляду - за ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191 та ч. 5 ст. 27, ч. 1 ст. 366 КК України (співучасть у заволодінні чужим майном в особливо великих розмірах і службове підроблення).

Нагадаємо, що зазначені особи причетні до скоєння кримінальних правопорушень, виявлених під час спорудження інших амбулаторій в області. Досудове розслідування проводило Головне управління Нацполіції в області, за оперативного супроводу Управління СБУ в області.
Справу розглядатиме Богунський районний суд м. Житомира.

Публічне обвинувачення здійснюватиме Житомирська обласна прокуратура.

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Житомирські новини
Теги: