RSS
Четвер, 25 квітня 2024, 08:14
Суспільно-інформаційний ресурс громади
Фахівці ДСНС та ювенали не припиняють проведення профілактичної роботи, що спрямована на запобігання нещасним випадкам на водоймах у зимовий період.
Житомирщина разом з усією країною допомагає жителям Херсонщини, які опинилися під загрозою через терористичний акт росіян на Каховський ГЕС.
Символічно, що це відбулося саме в Овручі, адже ця громада найбільше постраждала від російських бомбардувань.
Хлопці та дівчата навчаються у ліцеї № 28. З ними також друг з ліцею № 16. Разом вони влаштували імпровізований блокпост, на якому збирають кошти на допомогу нашим захисникам.
іменинники

Кропивницький Володимир Миколайович - Житомирська область. Політик, бізнесмен

Віктор Третяк
Погляд на ситуацію з мобілізацією очима співробітника ТЦК

Усі канали та пабліки зараз тільки й роблять, що розповідають про свавілля військкомів, про те, як ч...

Anton Reshetnyuk
ПАМ’ЯТАТИ, РОЗУМІТИ І ПЕРЕМАГАТИ!

Вже  за  тиждень на календарі замайорить дата, яка у свідомості багатьох поколінь українці...

Вектор Читача
Бібліотекар. Книжка. Подія

Шановні друзі! Цьогоріч Житомирська обласна бібліотека для дітей та юнацтва святкуватиме свій 85-річ...

Віктор Мельниченко
Сесія Новогуйвинської ради, попри перешкоди, прийняла ряд важливих для громади рішень

Чергове засідання сесії Новогувинської селищної ради пройшло на підвищених тонах. Частина депутатів ...

Житомирські новини
Житомирський десатник розповів, з чого ефективніше знищувати ворожі повітряні цілі
Житомирський десатник розповів, з чого ефективніше знищувати ворожі повітряні цілі
Поліцейські пропонують долучитись усім охочим, у першу чергу студентській молоді, до превентивної роботи та підвищення правової обізнаності суспільства. Конкурс триватиме до 12 травня та має на меті створення низки соціальних роликів із порадами, як уберегтися від шахраїв. Продаж неіснуючих товарів, телефонні шахрайства, псевдоволонтерство – найпопулярніші схеми, до яких вдаються ошуканти. Чи не щодня до поліції Житомирщини надходять повідомлення від потерпілих про те, що вони стали жертвою кіберзлочинців.
В Україні продовжено запис до 8 бригад «Гвардії наступу»: «Сталевий кордон», «Червона калина», «Лють», «Рубіж», «Спартан», «Кара-Даг», «Буревій», «Азов». Вони мають зміцнити українські сили під час майбутнього контрнаступу та звільненні територій від ворога. Це бригади Національної гвардії, Національної поліції та Державної прикордонної служби. «З ворожою піхотою в нас розмова коротка. Тільки вони починають штурм – одразу отримують по зубах і бажання штурмувати наші позиції відпадає. Ми їх навіть іноді чекаємо. Але недооцінювати ворога не варто», — боєць бригади «Рубіж».
Посміхнись  
- Телефонує безробітний житомирянин у приймальню місцевого чиновника: — Алло, це приймальня Івана Івановича. Слухаю —...

На Житомирщині прокуратура посилює спільну з правоохоронцями протидію незаконним порубкам лісу

21.02.2020 22:54

Житомирські новини - За дорученням прокурора Житомирської області Олега Василіва, керівник Коростенської місцевої прокуратури Андрій Мамкута 17.02.2020 провів засідання міжвідомчої робочої групи з протидії незаконній вирубці лісу, крадіжкам лісу, а також незаконному придбанню або збуту лісопродукції, завідомо здобутої злочинним шляхом на території Лугинського району, який підпадає під юрисдикцію місцевої прокуратури.

 

Засідання відбулося за участі керівництва Лугинського ВП Коростенського ВП ГУНП в області, голови Лугинської об’єднаної територіальної громади та керівництва двох Лугинських державних лісогосподарських підприємств.


З інформацією виступив перший заступник керівника Коростенської місцевої прокуратури Ігор Гнідий, який повідомив, що за процесуального керівництва місцевої прокуратури у 2019 році Лугинським відділенням поліції розпочато 20 кримінальних проваджень за фактами незаконної порубки лісу, за ст. 246 КК України, а за фактами крадіжок лісу розпочато 5 кримінальних проваджень за ст. 185 КК України.


«У п’яти із зазначених кримінальних провадженнях місцевою прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальні акти. Наразі стосовно п’яти осіб у п’яти кримінальних провадженнях судами винесено вироки», - навів конкретні цифри Ігор Гнідий.


Однак заходи, вжиті правоохоронцями, не є достатніми для викорінення фактів незаконних порубок та збуту лісопродукції, оскільки вже у цьому році скоєно 4 незаконних порубки дерев.


З огляду на це, на засіданні не лише обговорено результати роботи з протидії такому негативному явищу, а й оперативну обстановку у районі та здійснення контролю щодо охорони лісових ресурсів на підпорядкованій території.


Проаналізувавши проблемні питання щодо розкриття і розслідування злочинів у вказаній сфері, учасники засідання підтримали позицію місцевої прокуратури щодо необхідності вжиття додаткових заходів та посилення роботи міжвідомчої групи з протидії незаконним вирубкам лісу та збуту лісопродукції на території Лугинського району.


З метою виявлення та документування фактів незаконної порубки та крадіжок лісу, а також незаконного придбання або збуту лісопродукції, вирішено активізувати проведення рейдових перевірок лісових масивів на території Лугинського району, які проводяться правоохоронцями спільно з контролюючими органами.
Керівник місцевої прокуратури Андрій Мамкута наголосив на важливості залучення до співпраці з міжвідомчою групою голів ОТГ та старост сіл, які володіють ситуацією на місцях.


Також на нараді одностайно вирішили щодо необхідності вжиття комплексних дієвих заходів для припинення злочинів у сфері лісокористування.


За результатами наради, з урахуванням пропозицій учасників міжвідомчої робочої групи, розроблено скоординовані заходи на поточний 2020 рік, спрямовані на усунення негативних тенденцій у районі.


Спільна робота міжвідомчої робочої групи з протидії незаконній вирубці лісу, крадіжок лісу, а також незаконному придбанню або збуту лісопродукції, завідомо здобутої злочинним шляхом, триває та й надалі перебуватиме під постійним контролем правоохоронних та контролюючих органів.

Житомирські новини