RSS
П'ятниця, 19 квітня 2024, 09:55
Суспільно-інформаційний ресурс громади
Фахівці ДСНС та ювенали не припиняють проведення профілактичної роботи, що спрямована на запобігання нещасним випадкам на водоймах у зимовий період.
Житомирщина разом з усією країною допомагає жителям Херсонщини, які опинилися під загрозою через терористичний акт росіян на Каховський ГЕС.
Символічно, що це відбулося саме в Овручі, адже ця громада найбільше постраждала від російських бомбардувань.
Хлопці та дівчата навчаються у ліцеї № 28. З ними також друг з ліцею № 16. Разом вони влаштували імпровізований блокпост, на якому збирають кошти на допомогу нашим захисникам.
Віктор Третяк
Погляд на ситуацію з мобілізацією очима співробітника ТЦК

Усі канали та пабліки зараз тільки й роблять, що розповідають про свавілля військкомів, про те, як ч...

Anton Reshetnyuk
ПАМ’ЯТАТИ, РОЗУМІТИ І ПЕРЕМАГАТИ!

Вже  за  тиждень на календарі замайорить дата, яка у свідомості багатьох поколінь українці...

Вектор Читача
Бібліотекар. Книжка. Подія

Шановні друзі! Цьогоріч Житомирська обласна бібліотека для дітей та юнацтва святкуватиме свій 85-річ...

Віктор Мельниченко
Сесія Новогуйвинської ради, попри перешкоди, прийняла ряд важливих для громади рішень

Чергове засідання сесії Новогувинської селищної ради пройшло на підвищених тонах. Частина депутатів ...

Житомирські новини
Житомирський десатник розповів, з чого ефективніше знищувати ворожі повітряні цілі
Житомирський десатник розповів, з чого ефективніше знищувати ворожі повітряні цілі
Поліцейські пропонують долучитись усім охочим, у першу чергу студентській молоді, до превентивної роботи та підвищення правової обізнаності суспільства. Конкурс триватиме до 12 травня та має на меті створення низки соціальних роликів із порадами, як уберегтися від шахраїв. Продаж неіснуючих товарів, телефонні шахрайства, псевдоволонтерство – найпопулярніші схеми, до яких вдаються ошуканти. Чи не щодня до поліції Житомирщини надходять повідомлення від потерпілих про те, що вони стали жертвою кіберзлочинців.
В Україні продовжено запис до 8 бригад «Гвардії наступу»: «Сталевий кордон», «Червона калина», «Лють», «Рубіж», «Спартан», «Кара-Даг», «Буревій», «Азов». Вони мають зміцнити українські сили під час майбутнього контрнаступу та звільненні територій від ворога. Це бригади Національної гвардії, Національної поліції та Державної прикордонної служби. «З ворожою піхотою в нас розмова коротка. Тільки вони починають штурм – одразу отримують по зубах і бажання штурмувати наші позиції відпадає. Ми їх навіть іноді чекаємо. Але недооцінювати ворога не варто», — боєць бригади «Рубіж».
Посміхнись  
- Повертається додому місцевий чиновник, добряче хильнувши з колегами: - Ллл-ллл-люссссся, я ссс-ссс-сеня взагалі не пив! - От...

Олена Галагуза: Непомітні поліські терористи

11.07.2015 18:59

Вервечка подій і прочитаний твір Бандери про визвольну революцію вкотре наштовхують на думку, що керівництво держави спрямовує зусилля правоохоронців не у ті степи. Ось побили мого колегу і друга Сашка Ніколайчука за викриття злочинних схем в Олевську, що стосуються незаконного видобутку бурштину. Я вже давно казала, що на півночі Житомирщини діє реальна терористична організація, яка співпрацює з місцевими чиновниками та людьми в погонах. І та маячня, що міліціонери не могли наблизитися до озброєних копачів, бо ті стали стріляти по листям дерев, не витримує ніякої критики. Кілька років Сашко займається розслідуваннями бурштинової теми і кому-кому, а йому точно мала б надати охорону влада по-новому.

Антитерористичну операцію на часі проводити саме на Поліссі. Інакше сценарій буде кримсько-донбасівський: де купка самовпевнених людей з автоматами захопила адмінбудівлі, а опору їм не чинили, бо не було наказу.

А ось інша локація: на заході України проводять спецоперацію із знешкодження людей, які відкрито воюють з нардепом, який здобув популярність у 90-ті і не цурається підходів тих років. Ці люди представляють Правий сектор, який першим поїхав на схід воювати з агресором. «В Україні сталась надзвичайна подія, що може змінити хід історії. В м. Мукачево на Закарпатті сотні ошалілих від безкарності бандитів ґвалтівника та наркоторговця регіонала Міхаіла Ланьо – на даний час депутата ВР України – спробували фізично знищити бійців «Правого сектору». В цій силовій акції взяли активну участь і бандити в міліцейських погонах, що перебувають на утриманні одіозного кума головного ворога українців – Віктора Медведчука», - цитую сайт Правого сектору. На противагу пропоную іншу цитату. «Доручив правоохоронним органам роззброїти і затримати злочинців, які вчинили стрілянину і вбили мирних мешканців Мукачевого», - написав президент у своєму мікроблозі Twitter. А можна таке саме доручити у моїй рідній області, де квітне бурштинова мафія, чи це поки не входить у плани? До речі, за іронією долі, під час творення цього допису мені зателефонували хлопці з житомирського Правого сектору і попросили повідомити, що у разі потреби готові у будь-яку мить вирушити захищати своїх побратимів у Мукачево.

Я не є великим фанатом «Шустер Лайв», але слова мами загиблого добровольця, яка не стримувала емоцій, не можуть нікого лишити байдужим. Згорьована жінка сказала, що повертається 1937 рік, коли переслідували патріотів. І додала: колишні беркутівці вривалися у помешкання активістів, яких зараз звинувачують у вбивстві Бузини та міліціонерів, обзивали їх «майданутими» і забирали родинні золоті прикраси.

Житомирські новини