RSS
Вівторок, 19 березня 2024, 11:21
Суспільно-інформаційний ресурс громади
Фахівці ДСНС та ювенали не припиняють проведення профілактичної роботи, що спрямована на запобігання нещасним випадкам на водоймах у зимовий період.
Житомирщина разом з усією країною допомагає жителям Херсонщини, які опинилися під загрозою через терористичний акт росіян на Каховський ГЕС.
Символічно, що це відбулося саме в Овручі, адже ця громада найбільше постраждала від російських бомбардувань.
Хлопці та дівчата навчаються у ліцеї № 28. З ними також друг з ліцею № 16. Разом вони влаштували імпровізований блокпост, на якому збирають кошти на допомогу нашим захисникам.
Віктор Третяк
Погляд на ситуацію з мобілізацією очима співробітника ТЦК

Усі канали та пабліки зараз тільки й роблять, що розповідають про свавілля військкомів, про те, як ч...

Anton Reshetnyuk
ПАМ’ЯТАТИ, РОЗУМІТИ І ПЕРЕМАГАТИ!

Вже  за  тиждень на календарі замайорить дата, яка у свідомості багатьох поколінь українці...

Вектор Читача
Бібліотекар. Книжка. Подія

Шановні друзі! Цьогоріч Житомирська обласна бібліотека для дітей та юнацтва святкуватиме свій 85-річ...

Віктор Мельниченко
Сесія Новогуйвинської ради, попри перешкоди, прийняла ряд важливих для громади рішень

Чергове засідання сесії Новогувинської селищної ради пройшло на підвищених тонах. Частина депутатів ...

Житомирські новини
Житомирський десатник розповів, з чого ефективніше знищувати ворожі повітряні цілі
Житомирський десатник розповів, з чого ефективніше знищувати ворожі повітряні цілі
Поліцейські пропонують долучитись усім охочим, у першу чергу студентській молоді, до превентивної роботи та підвищення правової обізнаності суспільства. Конкурс триватиме до 12 травня та має на меті створення низки соціальних роликів із порадами, як уберегтися від шахраїв. Продаж неіснуючих товарів, телефонні шахрайства, псевдоволонтерство – найпопулярніші схеми, до яких вдаються ошуканти. Чи не щодня до поліції Житомирщини надходять повідомлення від потерпілих про те, що вони стали жертвою кіберзлочинців.
В Україні продовжено запис до 8 бригад «Гвардії наступу»: «Сталевий кордон», «Червона калина», «Лють», «Рубіж», «Спартан», «Кара-Даг», «Буревій», «Азов». Вони мають зміцнити українські сили під час майбутнього контрнаступу та звільненні територій від ворога. Це бригади Національної гвардії, Національної поліції та Державної прикордонної служби. «З ворожою піхотою в нас розмова коротка. Тільки вони починають штурм – одразу отримують по зубах і бажання штурмувати наші позиції відпадає. Ми їх навіть іноді чекаємо. Але недооцінювати ворога не варто», — боєць бригади «Рубіж».
Посміхнись  
- П'яний депутат збив лося, але не розгубився, і виклав на ютуб відео з реєстратора в зворотній перемотці, де він його воскрешає,...

Поліція встановлює шахраїв, які ошукали жителів Житомирського району

24.09.2021 12:03

Житомирські новини - Упродовж кількох останніх днів четверо чоловіків, сподіваючись вигідно придбати або продати товари, або ж просто довіряючи незнайомцям, втратили власне майно та кошти. Нині поліцейські з’ясовують всі обставини подій та вкотре застерігають полісян від надмірної довірливості.

21 вересня до поліції звернувся 46-річний житель Коростишівської громади із заявою про шахрайство через неотримання купленого товару. Чоловік розповів, що мав намір придбати паливні брикети та знайшов відповідне оголошення у мережі Інтернет. Продавець погодився на угоду за умови передоплати. Відтак чоловік переказав на отриманий рахунок 8 тисяч гривень. Після цього продавець перестав виходити на зв’язок і, відповідно, замовленого палива покупець не отримав.

Зекономити на купівлі пального вирішив 26-річний житомирянин. Він погодився на пропозицію невідомого, який телефоном пообіцяв йому продати талони на пальне за ціною, нижчою ринкової. Відтак чоловік швидко переказав понад 2 тисячі гривень на банківський рахунок. Однак, очікуваного товару не отримав.

21 вересня шахрай ошукав 78-річного жителя обласного центру, переконавши його, що придбає товар, виставлений на продаж. Пенсіонер повірив, що для переказу коштів на його рахунок необхідно провести певні операції у банкоматі. У результаті довірливий дідусь переказав 1000 гривень на чужий мобільний номер.

Уночі 23 вересня 43-річний житель обласного центру повіривши, що допомагає незнайомцю, віддав тому до рук власний мобільний телефон нібито для термінового дзвінка. Після того ґаджет йому не повернули.

Нині поліцейські встановлюють всі обставини подій та осіб, причетних до них. Зазначимо, що відповідно до ч. 1 ст. 190 (Шахрайство) КК України заволодіння чужим майном або придбання права на майно шляхом обману чи зловживання довірою карається штрафом від 2000 до 3000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від 200 до 240 годин, або виправними роботами на строк до 2 років, або обмеженням волі на строк до 3 років.

Водночас поліцейські вкотре застерігають громадян від надмірної довірливості у спілкуванні з незнайомцями, особливо коли йдеться про надто вигідні пропозиції купівлі чи продажу. Для придбання товарів за допомогою мережі Інтернет користуйтеся послугою післяплати або так званих «захищених» продажів, що пропонують спеціалізовані інтернет-сервіси.

У разі, коли до вас звертаються по допомогу з проханням терміново зателефонувати, уточніть номер абонента та самостійно здійсніть дзвінок, не передаючи ґаджет до чужих рук.

Розкажіть своїм рідним та знайомим поважного віку про найбільш поширені схеми шахрайств та застережіть їх від необдуманих дій. Наголосіть, що банківські працівники ніколи не питають конфіденційну інформацію та коди доступу, що приходять на телефон. Зауважте, що для здійснення фінансових операцій не можна виконувати чужі вказівки щодо певних дій у банкоматах чи платіжних терміналах. У разі сумнівів варто звернутися безпосередньо до фінансової установи.

Будьте обережними та розважливими, не дозвольте ошуканцям нажитися на вашій довірливості!

Житомирські новини
Теги: