RSS
Вівторок, 19 березня 2024, 13:49
Суспільно-інформаційний ресурс громади
Фахівці ДСНС та ювенали не припиняють проведення профілактичної роботи, що спрямована на запобігання нещасним випадкам на водоймах у зимовий період.
Житомирщина разом з усією країною допомагає жителям Херсонщини, які опинилися під загрозою через терористичний акт росіян на Каховський ГЕС.
Символічно, що це відбулося саме в Овручі, адже ця громада найбільше постраждала від російських бомбардувань.
Хлопці та дівчата навчаються у ліцеї № 28. З ними також друг з ліцею № 16. Разом вони влаштували імпровізований блокпост, на якому збирають кошти на допомогу нашим захисникам.
Віктор Третяк
Погляд на ситуацію з мобілізацією очима співробітника ТЦК

Усі канали та пабліки зараз тільки й роблять, що розповідають про свавілля військкомів, про те, як ч...

Anton Reshetnyuk
ПАМ’ЯТАТИ, РОЗУМІТИ І ПЕРЕМАГАТИ!

Вже  за  тиждень на календарі замайорить дата, яка у свідомості багатьох поколінь українці...

Вектор Читача
Бібліотекар. Книжка. Подія

Шановні друзі! Цьогоріч Житомирська обласна бібліотека для дітей та юнацтва святкуватиме свій 85-річ...

Віктор Мельниченко
Сесія Новогуйвинської ради, попри перешкоди, прийняла ряд важливих для громади рішень

Чергове засідання сесії Новогувинської селищної ради пройшло на підвищених тонах. Частина депутатів ...

Житомирські новини
Житомирський десатник розповів, з чого ефективніше знищувати ворожі повітряні цілі
Житомирський десатник розповів, з чого ефективніше знищувати ворожі повітряні цілі
Поліцейські пропонують долучитись усім охочим, у першу чергу студентській молоді, до превентивної роботи та підвищення правової обізнаності суспільства. Конкурс триватиме до 12 травня та має на меті створення низки соціальних роликів із порадами, як уберегтися від шахраїв. Продаж неіснуючих товарів, телефонні шахрайства, псевдоволонтерство – найпопулярніші схеми, до яких вдаються ошуканти. Чи не щодня до поліції Житомирщини надходять повідомлення від потерпілих про те, що вони стали жертвою кіберзлочинців.
В Україні продовжено запис до 8 бригад «Гвардії наступу»: «Сталевий кордон», «Червона калина», «Лють», «Рубіж», «Спартан», «Кара-Даг», «Буревій», «Азов». Вони мають зміцнити українські сили під час майбутнього контрнаступу та звільненні територій від ворога. Це бригади Національної гвардії, Національної поліції та Державної прикордонної служби. «З ворожою піхотою в нас розмова коротка. Тільки вони починають штурм – одразу отримують по зубах і бажання штурмувати наші позиції відпадає. Ми їх навіть іноді чекаємо. Але недооцінювати ворога не варто», — боєць бригади «Рубіж».
Посміхнись  
- В селі: - Здорово Мотря! - Привіт Маруська!   - Як ся маєш? - Та не дуже - Петра в районну лікарню відвезли і вирізали...

Поліція Житомирщини застерігає: навіть крадіжка інструменту може загрожувати серйозним покаранням

14.03.2020 18:12

Житомирські новини - За минулу добу працівники поліції області викрили кількох громадян у вчиненні крадіжок. Вони привласнювали металеві частини пічного опалення, ґаджети, гроші, інструменти та інше. Нині тривають досудові розслідування. Правоохоронці закликають жителів області бути більш обачними у питаннях збереження власного майна.

Брусилівські поліцейські встановили причетність 43-річного жителя с. Болячева принаймні до двох крадіжок майна в односельців. Зокрема, з дачного вагончика та батьківського будинку двох жителів району було викрадено чавунні плити та дверцята до груби. В обох випадках власники упродовж кількох останніх місяців не навідувались до домоволодінь, чим і скористався правопорушник. Чоловік визнав свою провину, у нього вилучили викрадене. За такі дії йому може загрожувати від 3 до 6 років ув’язнення, відповідно до ч.3 ст. 185 (крадіжка) КК України.

Дільничні офіцери Житомирського відділу поліції з’ясували, що до крадіжки мобільного телефону у 38-річного жителя обласного центру причетна 23-річна вінничанка. За словами заявника, подія сталася у середині лютого, а ґаджет вартістю понад 5 тисяч гривень викрали з кишені його куртки. Правоохоронці виявили викрадений телефон в одному з житомирських ломбардів та вилучили його. Нині триває розшук дівчини, яку обґрунтовано підозрюють у вчиненні правопорушення.

Кілька днів тому 54-річна житомирянка втратила свою банківську картку, а згодом дізналася, що хтось скористався нею для розрахунку у продуктовій крамниці. Оперативники карного розшуку встановили, що правопорушення вчинили 47-річний житомирянин та його 56-річна спільниця. Вони визнали свою провину, до того ж поліцейські зібрали докази їх причетності до крадіжки.

А на Олевщині 34-річний житель с. Хмелівки виявив зникнення автомобільного домкрата з власного подвір’я. Як встановили поліцейські, необачно залишений інструмент забрав 50-річний односелець заявника. У чоловіка вилучили викрадене.

Нині тривають встановлення всіх обставин подій. Відповідно до ч. 1 ст. 185 (Крадіжка) ККУ таємне викрадення чужого майна карається штрафом від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від 80 до 240 годин, або виправними роботами на строк до 2 років, або арештом на строк до 6 місяців, або позбавленням волі на строк до 3 років.

Водночас поліцейські закликають громадян не забувати вчасно подбати про безпеку свого майна. Намагайтеся зберігати цінні речі у недоступних для сторонніх осіб місцях, не запрошуйте малознайомих людей у власні помешкання. Обов’язково зачиняйте двері та вікна осель, навіть якщо виходите з дому на нетривалий час. Використовуйте сучасні технічні засоби, які дозволяють надійно захистити майно від зазіхань зловмисників.

Перебуваючи у місцях масового скупчення людей, на автостанціях та вокзалах, у кафе, барах, розважальних та торгівельних закладах тощо, будьте уважними та обачними. Не демонструйте невідомим особам вміст ваших сумок, гаманців та кишень, не залишайте цінні речі на видноті та без нагляду. Не забувайте про те, що не можна зберігати пін-коди та іншу таємну інформацію щодо доступу до ваших банківських рахунків разом з пластиковими картками. Будьте обережні!

Житомирські новини
Теги: