RSS
Вівторок, 19 березня 2024, 04:46
Суспільно-інформаційний ресурс громади
Фахівці ДСНС та ювенали не припиняють проведення профілактичної роботи, що спрямована на запобігання нещасним випадкам на водоймах у зимовий період.
Житомирщина разом з усією країною допомагає жителям Херсонщини, які опинилися під загрозою через терористичний акт росіян на Каховський ГЕС.
Символічно, що це відбулося саме в Овручі, адже ця громада найбільше постраждала від російських бомбардувань.
Хлопці та дівчата навчаються у ліцеї № 28. З ними також друг з ліцею № 16. Разом вони влаштували імпровізований блокпост, на якому збирають кошти на допомогу нашим захисникам.
Віктор Третяк
Погляд на ситуацію з мобілізацією очима співробітника ТЦК

Усі канали та пабліки зараз тільки й роблять, що розповідають про свавілля військкомів, про те, як ч...

Anton Reshetnyuk
ПАМ’ЯТАТИ, РОЗУМІТИ І ПЕРЕМАГАТИ!

Вже  за  тиждень на календарі замайорить дата, яка у свідомості багатьох поколінь українці...

Вектор Читача
Бібліотекар. Книжка. Подія

Шановні друзі! Цьогоріч Житомирська обласна бібліотека для дітей та юнацтва святкуватиме свій 85-річ...

Віктор Мельниченко
Сесія Новогуйвинської ради, попри перешкоди, прийняла ряд важливих для громади рішень

Чергове засідання сесії Новогувинської селищної ради пройшло на підвищених тонах. Частина депутатів ...

Житомирські новини
Житомирський десатник розповів, з чого ефективніше знищувати ворожі повітряні цілі
Житомирський десатник розповів, з чого ефективніше знищувати ворожі повітряні цілі
Поліцейські пропонують долучитись усім охочим, у першу чергу студентській молоді, до превентивної роботи та підвищення правової обізнаності суспільства. Конкурс триватиме до 12 травня та має на меті створення низки соціальних роликів із порадами, як уберегтися від шахраїв. Продаж неіснуючих товарів, телефонні шахрайства, псевдоволонтерство – найпопулярніші схеми, до яких вдаються ошуканти. Чи не щодня до поліції Житомирщини надходять повідомлення від потерпілих про те, що вони стали жертвою кіберзлочинців.
В Україні продовжено запис до 8 бригад «Гвардії наступу»: «Сталевий кордон», «Червона калина», «Лють», «Рубіж», «Спартан», «Кара-Даг», «Буревій», «Азов». Вони мають зміцнити українські сили під час майбутнього контрнаступу та звільненні територій від ворога. Це бригади Національної гвардії, Національної поліції та Державної прикордонної служби. «З ворожою піхотою в нас розмова коротка. Тільки вони починають штурм – одразу отримують по зубах і бажання штурмувати наші позиції відпадає. Ми їх навіть іноді чекаємо. Але недооцінювати ворога не варто», — боєць бригади «Рубіж».
Посміхнись  
- Чиновник запізнився на роботу та змушений писати пояснювальну записку: - Я прийшов на роботу о 10-00, а не в 09-00, тому що до 10-00...

Протягом доби поліцейські повернули додому трьох неповнолітніх жителів області

31.03.2020 13:17

Житомирські новини - Троє підлітків з Пулинщини, Черняхівщини та Малинщини не прислухалися до порад щодо дотримання заходів карантину та покинули місця своїх проживань, «забувши» згодом повернутися додому. Правоохоронці оперативно встановили їхні місця знаходження та повернули дітей у сім’ї. Водночас поліцейські закликають батьків відповідально ставитися до своїх обов’язків.

Усі три заяви про зникнення неповнолітніх надійшли до поліції протягом 30 березня.

Так, до Пулинського відділення поліції з відповідним повідомленням звернулася 35-річна жителька району. Жінка розповіла про те, що вранці пішла з будинку сімейного типу її 15-річна вихованиця. Зі слів заявниці, дівчинка сказала, що іде в гості до рідної сестри, проте ані в домовлений час, ані годинами після додому вона так і не повернулася, у зв’язку із чим опікунка звернулася до поліції.

Правоохоронці відразу розпочали перевірку, опитали родичів дівчинки та членів прийомної сім’ї. Усі повідомляли, що про місце перебування юнки їм нічого невідомо. Однак у ході подальшої перевірки з’ясувалося, що весь час вона ховалася в кімнаті сестри. Після з’ясування всіх обставин дівчинку повернули до будинку сімейного типу.

 

29 березня з дому пішов і 13-річний житель Малинського району, проте ані того дня, ані на ранок хлопець назад так і не повернувся, після чого матір звернулася по допомогу до поліції.

Правоохоронці опитали рідних підлітка, встановили коло його спілкування та розпочали відповідні перевірки, що допомогло їм швидко встановити місце перебування зниклого. Так, хлопець знаходився в квартирі своїх друзів із райцентру. Об’єктом злочину він не став. Того ж дня його повернули додому.

Повідомлення про зникнення дитини надійшло до поліції і від жительки Черняхівського району. Жінка розповіла, що з дому після конфлікту пішов син.

Згодом правоохоронці встановили місця можливого перебування 16-річного хлопця та розшукали його. Підліток знаходився в будинку дядька.

 

- Під час спілкування з родинами дітей, у деяких із них ми виявили обставини, що свідчать про недогляд з боку дорослих. Тож стосовно матерів хлопців були складені адміністративні матеріали за неналежне виконання батьківських обов’язків (ст. 184 КУпАП), - розповіла начальник підрозділу ювенальної превенції ГУНП Житомирщини Наталія Гончарук.

Водночас правоохоронці вкотре наполегливо закликають усіх громадян відповідально ставитись до обов’язків по вихованню власних дітей. Будьте уважними до проблем підлітків. Не залишайте їх без нагляду та відповідного контролю. Цікавтесь, чим вони займаються і чи взагалі знаходяться вдома у вашу відсутність. Це, як ніколи, актуально під час особливого періоду у країні. Дотримання карантинних заходів – важливий фактор безпеки. Усвідомте самі та поясніть дітям необхідність виконання встановлених обмежень.

Житомирські новини