RSS
Четвер, 18 квітня 2024, 18:33
Суспільно-інформаційний ресурс громади
Фахівці ДСНС та ювенали не припиняють проведення профілактичної роботи, що спрямована на запобігання нещасним випадкам на водоймах у зимовий період.
Житомирщина разом з усією країною допомагає жителям Херсонщини, які опинилися під загрозою через терористичний акт росіян на Каховський ГЕС.
Символічно, що це відбулося саме в Овручі, адже ця громада найбільше постраждала від російських бомбардувань.
Хлопці та дівчата навчаються у ліцеї № 28. З ними також друг з ліцею № 16. Разом вони влаштували імпровізований блокпост, на якому збирають кошти на допомогу нашим захисникам.
Віктор Третяк
Погляд на ситуацію з мобілізацією очима співробітника ТЦК

Усі канали та пабліки зараз тільки й роблять, що розповідають про свавілля військкомів, про те, як ч...

Anton Reshetnyuk
ПАМ’ЯТАТИ, РОЗУМІТИ І ПЕРЕМАГАТИ!

Вже  за  тиждень на календарі замайорить дата, яка у свідомості багатьох поколінь українці...

Вектор Читача
Бібліотекар. Книжка. Подія

Шановні друзі! Цьогоріч Житомирська обласна бібліотека для дітей та юнацтва святкуватиме свій 85-річ...

Віктор Мельниченко
Сесія Новогуйвинської ради, попри перешкоди, прийняла ряд важливих для громади рішень

Чергове засідання сесії Новогувинської селищної ради пройшло на підвищених тонах. Частина депутатів ...

Житомирські новини
Житомирський десатник розповів, з чого ефективніше знищувати ворожі повітряні цілі
Житомирський десатник розповів, з чого ефективніше знищувати ворожі повітряні цілі
Поліцейські пропонують долучитись усім охочим, у першу чергу студентській молоді, до превентивної роботи та підвищення правової обізнаності суспільства. Конкурс триватиме до 12 травня та має на меті створення низки соціальних роликів із порадами, як уберегтися від шахраїв. Продаж неіснуючих товарів, телефонні шахрайства, псевдоволонтерство – найпопулярніші схеми, до яких вдаються ошуканти. Чи не щодня до поліції Житомирщини надходять повідомлення від потерпілих про те, що вони стали жертвою кіберзлочинців.
В Україні продовжено запис до 8 бригад «Гвардії наступу»: «Сталевий кордон», «Червона калина», «Лють», «Рубіж», «Спартан», «Кара-Даг», «Буревій», «Азов». Вони мають зміцнити українські сили під час майбутнього контрнаступу та звільненні територій від ворога. Це бригади Національної гвардії, Національної поліції та Державної прикордонної служби. «З ворожою піхотою в нас розмова коротка. Тільки вони починають штурм – одразу отримують по зубах і бажання штурмувати наші позиції відпадає. Ми їх навіть іноді чекаємо. Але недооцінювати ворога не варто», — боєць бригади «Рубіж».
Посміхнись  
- Чиновник запізнився на роботу та змушений писати пояснювальну записку: - Я прийшов на роботу о 10-00, а не в 09-00, тому що до 10-00...

Сергій Рижук та Володимир Дебой… дійсні члени Народної Ради на Житомирщині!

09.02.2014 19:13

Пазли лягли, саме таким заголовком варто було б почати цю публікацію, але, так як «пазлів» в цій картинці дуже багато, то почнемо з самих колоритних – з нинішніх очільників області і міста Житомира, з керівників партії регіонів, і , о диво,  давніх членів Всеукраїнського громадського об’єднання «Народна Рада»!

А на справді, якщо добре розібратися, то і нема нічого дивного, гра в демократію, в громадські ради та інші об’єднання, були є і будуть одними з головних чинників влади і сьогодні, і вчора,  аби  подобатися, сприйматися,  здаватися  сучаснішими, одним словом, бути в тренді…

Отже, почнемо все по порядку: Надія Іванівна Лукашевич, відома та наближена особа до сьогоднішньої правлячої еліти  для підтримки ще тодішнього, діючого режиму Л.Кучми вже в далекому 2003 році вирішила створити широке громадське об’єднання з дуже гучною назвою Всеукраїнське громадське об’єднання « Народна Рада ».

Правда, фундатором, фінансистом та ідейним натхненником всього цього дійства був нині покійний Григорій Кирпа (на той час міністром транспорту України), який мав бути офіційним кандидатом в президенти України, і створення ВГО «Народна Рада» мало зробити велику, гарну і позитивну  картинку для виборця  в його президентській передвиборчій компанії.

Але не склалося, не так пішло як задумувалось, Л.Кучма в 2004р. висунув на посаду нового президента В.Януковича (а мав Г.Кирпу), а далі Ви вже знаєте, одним словом все  пішло на «нєт»… Потім, коли в 2010р. В.Янукович став президентом, все для «Народної Ради» закрутилося в друге, по новому, ще з більшою швидкістю та завзяттям.

Саме з того часу до цієї спілки громадських організацій «Народна Рада» стали залучали не аби кого, а, як правило, надійних та перевірених кадрів, які десятиліттями, життям,  довели свою вірність ще тим, кучмівським  ідеалам,  які сьогодні швидко та дуже швидко вже геть виходять з моди.

Отож, на Житомирщині (та й не тільки) в 2010р. розпочався справжній бум за право бути членом ВГО «Народна Рада» і  таке право виборювали ті, хто або був у владі, або дуже близько біля неї знаходився.

Як бачимо, це і нинішній дійсний член «Народної Ради», голова ЖОДА С.М. Рижук, міський голова Житомира В.М. Дебой, голови районних партійних організацій ПР, відповідальні працівники обласної юстиції, низки департаментів і  управлінь облдержадміністрації, просто особи, які тоді вважали, що ці хлопці прийшли серйозно і надовго.

Правда, вищеперераховані особи з цього приводу вели і по цей час ведуть себе поки що дуже  скромно, чомусь ані  пари з вуст про своє членство в «Народній Раді»,  видно колишня «партійна скромність» не дозволяла цього робити, або час ще не настав відповідний…

На Житомирщині офіційне представництво від ВГО «Народна Рада» представляє Л.О. Антонюк, генерал у відставці, голова громадської ради при облдержадміністрації, керівник департаменту «Народної Ради» по боротьбі з організованою злочинністю і корупцією в Житомирській області та низка не  менш відомих і дуже активних та амбіційних осіб.

Пишу це тому, що ажіотаж, останні скандали, емоції,  інтерв’ю, коментарі стосовно новоствореного і ще ніде не зареєстрованого об’єднання «Народна Рада» просто зашкалює. Але ніхто, ну геть ніхто не хоче (а може і не може) звернути увагу на вже існуючу структуру ВГО «Народна Рада» та людей, які до неї входять, бо це не просто члени ГО, а особи, які ще роблять сьогоднішню політику в місті та області і хочуть  її робити ще дуже довго…

Невже члени новоствореної структури не розуміють, що самі лізуть просто в халепу, свідомо чи ні, самі дискредитують велелюдну майданівську ідею по створенню народних структур?

Невже вони не розуміють, що посадові (і не тільки)  особи про яких написано вище, глибоко в душі вже сміються, тішаться  та радіють про першу і гучну дискредитацію Майдану пов’язану з привласненням бренду «Народна Рада» та дискредитації  її  благих намірів на всю Україну, на весь світ!

Невже не розуміють, що ці «товаріщі» традиційно розведуть їх як «котенят»?

Чому самодостатні, красиві, сильні, досвідчені, багаті та наділені депутатськими мандатами особи, які в переважній більшості складають основний склад новоутвореної «Народної Ради» теж мовчать?

Можливо не розуміють, не знають, не хочуть і чути, або, свідомо йдуть на це, грубо «підставляючи» саму благородну ідею створення народного місцевого, та на сьогодні паралельного самоврядування.

 Адже якщо  молодим, десь не геть досвідченим особам  ще якось можна вибачити такий прокол, то досвідченим «вовкам», які з’їли не тільки пуд солі, а і купу конкурентів  та суперників по політичній та бізнесовій  боротьбі не вірю, що не знають, не аналізують, не віддають собі звіт в тому, що це «підстава», початок кінця добрій та благородній ідеї !

Більше не буду і не хочу  Вас переконувати, краще волію  надати для Вашого власного аналізу доступний матеріал 1-2-3-4 річної давнини, який є у вільному доступі для суто власного аналізу та особистих висновків.

Отож, гарного перегляду панове, та не ображайтесь за доволі різкі слова, адже мною рухало одне, розповісти те що мені відомо, що лежить на поверхні, а головне: про колосальні ризики та загрози саме для Вас, та і для всіх нас…

http://www.youtube.com/watch?v=u7FAnTKIYB0

Український Вибір, це саме те що ми шукали, саме так заявила Надія Лукашевич, дійсний голова ВГО «Народної Ради» в 2013 році.

http://ua.golos.ua/politika/12_12_11_ukrainskiy_vyibor__eto_imenno_to_chto_myi_iskali__nadejda_lukashevich

офіційний сайт Народної ради: http://narodnarada.com.ua/

 

Володимир Піньковський

Житомирські новини