RSS
П'ятниця, 19 квітня 2024, 18:29
Суспільно-інформаційний ресурс громади
Фахівці ДСНС та ювенали не припиняють проведення профілактичної роботи, що спрямована на запобігання нещасним випадкам на водоймах у зимовий період.
Житомирщина разом з усією країною допомагає жителям Херсонщини, які опинилися під загрозою через терористичний акт росіян на Каховський ГЕС.
Символічно, що це відбулося саме в Овручі, адже ця громада найбільше постраждала від російських бомбардувань.
Хлопці та дівчата навчаються у ліцеї № 28. З ними також друг з ліцею № 16. Разом вони влаштували імпровізований блокпост, на якому збирають кошти на допомогу нашим захисникам.
Віктор Третяк
Погляд на ситуацію з мобілізацією очима співробітника ТЦК

Усі канали та пабліки зараз тільки й роблять, що розповідають про свавілля військкомів, про те, як ч...

Anton Reshetnyuk
ПАМ’ЯТАТИ, РОЗУМІТИ І ПЕРЕМАГАТИ!

Вже  за  тиждень на календарі замайорить дата, яка у свідомості багатьох поколінь українці...

Вектор Читача
Бібліотекар. Книжка. Подія

Шановні друзі! Цьогоріч Житомирська обласна бібліотека для дітей та юнацтва святкуватиме свій 85-річ...

Віктор Мельниченко
Сесія Новогуйвинської ради, попри перешкоди, прийняла ряд важливих для громади рішень

Чергове засідання сесії Новогувинської селищної ради пройшло на підвищених тонах. Частина депутатів ...

Житомирські новини
Житомирський десатник розповів, з чого ефективніше знищувати ворожі повітряні цілі
Житомирський десатник розповів, з чого ефективніше знищувати ворожі повітряні цілі
Поліцейські пропонують долучитись усім охочим, у першу чергу студентській молоді, до превентивної роботи та підвищення правової обізнаності суспільства. Конкурс триватиме до 12 травня та має на меті створення низки соціальних роликів із порадами, як уберегтися від шахраїв. Продаж неіснуючих товарів, телефонні шахрайства, псевдоволонтерство – найпопулярніші схеми, до яких вдаються ошуканти. Чи не щодня до поліції Житомирщини надходять повідомлення від потерпілих про те, що вони стали жертвою кіберзлочинців.
В Україні продовжено запис до 8 бригад «Гвардії наступу»: «Сталевий кордон», «Червона калина», «Лють», «Рубіж», «Спартан», «Кара-Даг», «Буревій», «Азов». Вони мають зміцнити українські сили під час майбутнього контрнаступу та звільненні територій від ворога. Це бригади Національної гвардії, Національної поліції та Державної прикордонної служби. «З ворожою піхотою в нас розмова коротка. Тільки вони починають штурм – одразу отримують по зубах і бажання штурмувати наші позиції відпадає. Ми їх навіть іноді чекаємо. Але недооцінювати ворога не варто», — боєць бригади «Рубіж».
Посміхнись  
- Cидить місцевий чиновник у ресторані в центрі міста, сумний такий, голову руками підпирає. Перед ним на столі стоїть...

Столична Нацгвардія «відпрацьовує» Житомирщину - затримано 22 копачі бурштину

11.05.2016 14:49

Житомирські новини - За 5 днів відпрацювання 22 особи затримано за підозрою у кримінальному злочині, передбаченому ст. 240 ККУ (порушення правил охорони або використання надр), вилучено 8 мотопомп, 1 бензогенератор та 2 автомобіля УАЗ.

Такий результат тижневого перебування у Олевському районі Житомирської області гвардійців з резерву військової частини 3047 Північного Київського оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України. Оперативно-профілактичні заходи щодо протидії варварському видобутку бурштину на Житомирщині проводяться Національною гвардією України спільно з Національною поліцією.

Як вже повідомлялося, лише 8 травня у ході відпрацювання лісових масивів поблизу села Андріївка патрульні Північного Київського ОТО Нацгвардії 8 травня 2016 року спільно з поліцейськими виявили двох місцевих мешканців, які розмивали грунт за допомогою мотопомпи. Неподалік, з іншою мотопомпою, працювало ще троє нелегальних «копачів», їх також було затримано і передано слідчо-оперативній групі Національної поліції.

Ще двох житомирчан того ж дня було спіймано під час скоєння злочину біля села Обища. Встановивши помпу, чоловіки 25 та 35 років лише почали облаштовувати нову копальню бурштину. Загалом цього дня нацгвардійцями було вилучено 3 мотопомпи, автомобіль «УАЗ», пожежні рукави, металеві труби та стержні.

«Рішучі дії спільних мобільних груп приносять відмінні результати, - говорить старший резерву майор Вадим Іщук. – Копачі просто не встигають отримати бажаний результат, адже у більшості випадків видобуток бурштину вдається виявляти і припиняти відразу ж після початку незаконних робіт».

Загальна вага «сонячного каменю», вилученого у горе-старателів на території Олевського району Житомирщини з 5 по 10 травня, склала 20 грамів. Решта вилученого – інженерні, технічні та транспортні засоби. Тепер всі знаряддя незаконного видобутку стануть доказами у досудовому розслідуванні. Підозрюваним може загрожувати покарання від штрафу до обмеження або позбавлення волі строком до 3 років.

Житомирські новини