RSS
Четвер, 28 березня 2024, 12:24
Суспільно-інформаційний ресурс громади
Фахівці ДСНС та ювенали не припиняють проведення профілактичної роботи, що спрямована на запобігання нещасним випадкам на водоймах у зимовий період.
Житомирщина разом з усією країною допомагає жителям Херсонщини, які опинилися під загрозою через терористичний акт росіян на Каховський ГЕС.
Символічно, що це відбулося саме в Овручі, адже ця громада найбільше постраждала від російських бомбардувань.
Хлопці та дівчата навчаються у ліцеї № 28. З ними також друг з ліцею № 16. Разом вони влаштували імпровізований блокпост, на якому збирають кошти на допомогу нашим захисникам.
Віктор Третяк
Погляд на ситуацію з мобілізацією очима співробітника ТЦК

Усі канали та пабліки зараз тільки й роблять, що розповідають про свавілля військкомів, про те, як ч...

Anton Reshetnyuk
ПАМ’ЯТАТИ, РОЗУМІТИ І ПЕРЕМАГАТИ!

Вже  за  тиждень на календарі замайорить дата, яка у свідомості багатьох поколінь українці...

Вектор Читача
Бібліотекар. Книжка. Подія

Шановні друзі! Цьогоріч Житомирська обласна бібліотека для дітей та юнацтва святкуватиме свій 85-річ...

Віктор Мельниченко
Сесія Новогуйвинської ради, попри перешкоди, прийняла ряд важливих для громади рішень

Чергове засідання сесії Новогувинської селищної ради пройшло на підвищених тонах. Частина депутатів ...

Житомирські новини
Житомирський десатник розповів, з чого ефективніше знищувати ворожі повітряні цілі
Житомирський десатник розповів, з чого ефективніше знищувати ворожі повітряні цілі
Поліцейські пропонують долучитись усім охочим, у першу чергу студентській молоді, до превентивної роботи та підвищення правової обізнаності суспільства. Конкурс триватиме до 12 травня та має на меті створення низки соціальних роликів із порадами, як уберегтися від шахраїв. Продаж неіснуючих товарів, телефонні шахрайства, псевдоволонтерство – найпопулярніші схеми, до яких вдаються ошуканти. Чи не щодня до поліції Житомирщини надходять повідомлення від потерпілих про те, що вони стали жертвою кіберзлочинців.
В Україні продовжено запис до 8 бригад «Гвардії наступу»: «Сталевий кордон», «Червона калина», «Лють», «Рубіж», «Спартан», «Кара-Даг», «Буревій», «Азов». Вони мають зміцнити українські сили під час майбутнього контрнаступу та звільненні територій від ворога. Це бригади Національної гвардії, Національної поліції та Державної прикордонної служби. «З ворожою піхотою в нас розмова коротка. Тільки вони починають штурм – одразу отримують по зубах і бажання штурмувати наші позиції відпадає. Ми їх навіть іноді чекаємо. Але недооцінювати ворога не варто», — боєць бригади «Рубіж».
Посміхнись  
- Житомирянка пообіцяла зробити сюрприз свому коханому та сину. Каже, відверніться і рахуйте до 30... Відвернулися, порахували,...

В Житомирській області упродовж доби ліквідовано 6 загорянь в екосистемах на загальній площі 1,9 га

01.06.2023 10:33

Житомирські новини - Упродовж минулої доби на території регіону виникло 5 загорянь сухої трави та одна лісова пожежа. Займання сталися у Коростенському, Бердичівському та Звягельському районах.

Так, вчора о 14:52 до Служби порятунку “101” надійшло повідомлення про загоряння сухостою на відкритій території поблизу гаражного кооперативу у м. Овруч Коростенського району.

По прибуттю рятувальників до місця виклику з’ясувалося, що горить сухе листя та сміття, що складали тривалий час місцеві мешканці. Використовуючи воду та хлопавки, рятувальники ДСНС менше ніж за півгодини ліквідували загорання та не допустили поширенню вогню. Внаслідок надзвичайної події вогнем знищено 0,5 га сухостою.

А в с. Підруддя загорілася суха трава біля сміттєвих баків площею 0, 3 га.  На відстані близько 150 м від осередку займання були розташовані житлові будинки. Однак подальшого розповсюдження полум’я вогнеборці не допустили.

Крім того, поблизу с. Явне Звягельського району Баранівської територіальної громади виникла низова лісова пожежа на площі 0,3 га.  По прибуттю рятувальників, на місці події працювали лісівники, ділянка займання вже була оборана трактором. Загальна площа пожежі склала 0,3 га. До гасіння було залучено 5 бійців ДСНС та 1 одиницю спецтехніки Головного управління ДСНС в області.

Попередньо встановлено, що причинами усіх пожеж стало необережне поводження з вогнем. Наразі остаточні обставини та причини даних надзвичайних подій встановлюються фахівцями.

Житомирські новини