RSS
П'ятниця, 29 березня 2024, 11:56
Суспільно-інформаційний ресурс громади
Фахівці ДСНС та ювенали не припиняють проведення профілактичної роботи, що спрямована на запобігання нещасним випадкам на водоймах у зимовий період.
Житомирщина разом з усією країною допомагає жителям Херсонщини, які опинилися під загрозою через терористичний акт росіян на Каховський ГЕС.
Символічно, що це відбулося саме в Овручі, адже ця громада найбільше постраждала від російських бомбардувань.
Хлопці та дівчата навчаються у ліцеї № 28. З ними також друг з ліцею № 16. Разом вони влаштували імпровізований блокпост, на якому збирають кошти на допомогу нашим захисникам.
Віктор Третяк
Погляд на ситуацію з мобілізацією очима співробітника ТЦК

Усі канали та пабліки зараз тільки й роблять, що розповідають про свавілля військкомів, про те, як ч...

Anton Reshetnyuk
ПАМ’ЯТАТИ, РОЗУМІТИ І ПЕРЕМАГАТИ!

Вже  за  тиждень на календарі замайорить дата, яка у свідомості багатьох поколінь українці...

Вектор Читача
Бібліотекар. Книжка. Подія

Шановні друзі! Цьогоріч Житомирська обласна бібліотека для дітей та юнацтва святкуватиме свій 85-річ...

Віктор Мельниченко
Сесія Новогуйвинської ради, попри перешкоди, прийняла ряд важливих для громади рішень

Чергове засідання сесії Новогувинської селищної ради пройшло на підвищених тонах. Частина депутатів ...

Житомирські новини
Житомирський десатник розповів, з чого ефективніше знищувати ворожі повітряні цілі
Житомирський десатник розповів, з чого ефективніше знищувати ворожі повітряні цілі
Поліцейські пропонують долучитись усім охочим, у першу чергу студентській молоді, до превентивної роботи та підвищення правової обізнаності суспільства. Конкурс триватиме до 12 травня та має на меті створення низки соціальних роликів із порадами, як уберегтися від шахраїв. Продаж неіснуючих товарів, телефонні шахрайства, псевдоволонтерство – найпопулярніші схеми, до яких вдаються ошуканти. Чи не щодня до поліції Житомирщини надходять повідомлення від потерпілих про те, що вони стали жертвою кіберзлочинців.
В Україні продовжено запис до 8 бригад «Гвардії наступу»: «Сталевий кордон», «Червона калина», «Лють», «Рубіж», «Спартан», «Кара-Даг», «Буревій», «Азов». Вони мають зміцнити українські сили під час майбутнього контрнаступу та звільненні територій від ворога. Це бригади Національної гвардії, Національної поліції та Державної прикордонної служби. «З ворожою піхотою в нас розмова коротка. Тільки вони починають штурм – одразу отримують по зубах і бажання штурмувати наші позиції відпадає. Ми їх навіть іноді чекаємо. Але недооцінювати ворога не варто», — боєць бригади «Рубіж».
Посміхнись  
- В Житомирі судять чоловіка, який у парку Гагаріна пограбував спортсменів. Розкажіть, підсудний, як ви здійснили...

Житомирский оппозиционер с Верховной Рады: Партия регионов хочет обмануть Европу

09.10.2013 14:51

Помилування і лікування Юлії Тимошенко у Німеччині – це підтвердження, як для житомирян, так і для всієї України, наскільки істинно президент Янукович збирається вести країну шляхом Євроінтеграції.">Помилование и лечения Юлии Тимошенко в Германии - это подтверждение , как для житомирян , так и для всей Украины , насколько истинно президент Янукович собирается вести страну по пути евроинтеграции . Европа поставила несколько условий для того , чтобы состоялась ассоциация . Одно из главных условий - прекращение диктатуры и выборочного правосудия , так освобождение Юлии Тимошенко .

Это решение продемонстрирует, Янукович хочет государству добра или играет в пиар - игры, он типа что-то не может сделать.

Если Виктор Янукович не оставит Юлию Тимошенко и не выпустит ее на лечение , то никакого договора не будет ?
Ни договора, ни ассоциации . ВР не имеет к этому никакого отношения. В Партии регионов хотят обмануть Европу. Рассказывают , что у Януковича нет никаких полномочий , и это незаконно. Это ложь и провокация , для затягивания этого процесса. У Януковича есть все права на помилование , есть указ Президента , где это регламентируется в действующем правовом поле. Я вам официально заявляю . Партия регионов хочет убедить европейское общество , обманывая его .

Какова роль России в решении этого вопроса ?

Россия еще долго нам вставлять шпильки в нашу евроинтеграционное русло . Об этом нужно знать и адекватно реагировать. Россия не хочет , чтобы мы подписали договор . Российские концепции возрождения советской и имперского государства никуда не денутся . Разумеется, без Украины Российская империя невозможна . Это они так считают. Никто не собирается им подыгрывать .

Какие положительные изменения , аргументы можно привести, в частности для житомирян , о важности этой Соглашения?
То , о чем оппозиция давно настаивала и то , что Партия регионов декларирует сегодня. Далеко ходить не нужно . Польша уже более 10 лет назад подписала такой договор. Сейчас это процветающая страна , с высоким уровнем жизни , с высокими социальными гарантиями , с хорошей качественной медициной , образованием , культурой . Польша за эти годы получила иностранных инвестиций на 110 млрд евро. Это в пять раз больше чем , Украина за все годы независимости. Это пример , который нам ближе !

Улучшение же не наступит сразу после подписания одного договора ?
Договор об ассоциации - широкий документ, но это старт для нашей страны . Это старт развития Европы в Украине . И уже не нужно будет ездить , из Житомирской области я знаю много едут на заработки , чужаками в европейские страны . Договор предусматривает модернизацию законодательства , модернизацию экономики . В частности , изменения будут и в медицине , и в образовании . В Европе стыдно списывать , стыдно выходить из вуза невежественным , там Болонская система , которая работает на студента , на всестороннее развитие и выявление особых способностей каждого человека.

Я уверен , если мы пройдем этот путь , мы будем гордиться нашим государством .

Возможно , вы назовете социологические данные , наблюдения , анализ определенных документов , которые смогут подтвердить процент житомирян , которые хотят в Европу?
Порядка 60 % наших соотечественников хотят в Европу.

Некоторые ведет речь о референдуме , что вы скажете об этом?
Мы действуем в рамках действующего законодательства . У нас представительная демократия . Украинский выбрали парламент, согласно Законов и Конституции уполномоченный двигаться в ту или иную сторону .

Житомирские новости

Житомирські новини