RSS
П'ятниця, 19 квітня 2024, 18:18
Суспільно-інформаційний ресурс громади
Фахівці ДСНС та ювенали не припиняють проведення профілактичної роботи, що спрямована на запобігання нещасним випадкам на водоймах у зимовий період.
Житомирщина разом з усією країною допомагає жителям Херсонщини, які опинилися під загрозою через терористичний акт росіян на Каховський ГЕС.
Символічно, що це відбулося саме в Овручі, адже ця громада найбільше постраждала від російських бомбардувань.
Хлопці та дівчата навчаються у ліцеї № 28. З ними також друг з ліцею № 16. Разом вони влаштували імпровізований блокпост, на якому збирають кошти на допомогу нашим захисникам.
Віктор Третяк
Погляд на ситуацію з мобілізацією очима співробітника ТЦК

Усі канали та пабліки зараз тільки й роблять, що розповідають про свавілля військкомів, про те, як ч...

Anton Reshetnyuk
ПАМ’ЯТАТИ, РОЗУМІТИ І ПЕРЕМАГАТИ!

Вже  за  тиждень на календарі замайорить дата, яка у свідомості багатьох поколінь українці...

Вектор Читача
Бібліотекар. Книжка. Подія

Шановні друзі! Цьогоріч Житомирська обласна бібліотека для дітей та юнацтва святкуватиме свій 85-річ...

Віктор Мельниченко
Сесія Новогуйвинської ради, попри перешкоди, прийняла ряд важливих для громади рішень

Чергове засідання сесії Новогувинської селищної ради пройшло на підвищених тонах. Частина депутатів ...

Житомирські новини
Житомирський десатник розповів, з чого ефективніше знищувати ворожі повітряні цілі
Житомирський десатник розповів, з чого ефективніше знищувати ворожі повітряні цілі
Поліцейські пропонують долучитись усім охочим, у першу чергу студентській молоді, до превентивної роботи та підвищення правової обізнаності суспільства. Конкурс триватиме до 12 травня та має на меті створення низки соціальних роликів із порадами, як уберегтися від шахраїв. Продаж неіснуючих товарів, телефонні шахрайства, псевдоволонтерство – найпопулярніші схеми, до яких вдаються ошуканти. Чи не щодня до поліції Житомирщини надходять повідомлення від потерпілих про те, що вони стали жертвою кіберзлочинців.
В Україні продовжено запис до 8 бригад «Гвардії наступу»: «Сталевий кордон», «Червона калина», «Лють», «Рубіж», «Спартан», «Кара-Даг», «Буревій», «Азов». Вони мають зміцнити українські сили під час майбутнього контрнаступу та звільненні територій від ворога. Це бригади Національної гвардії, Національної поліції та Державної прикордонної служби. «З ворожою піхотою в нас розмова коротка. Тільки вони починають штурм – одразу отримують по зубах і бажання штурмувати наші позиції відпадає. Ми їх навіть іноді чекаємо. Але недооцінювати ворога не варто», — боєць бригади «Рубіж».
Посміхнись  
- Cидить місцевий чиновник у ресторані в центрі міста, сумний такий, голову руками підпирає. Перед ним на столі стоїть...

Житомирянин одержав оригінальний подарунок на Новий рік – розмальовану каску з Євромайдану

08.01.2014 10:33

Що подарувати на Новий рік або Різдво? Солодощі, іграшки, косметику, техніку… Варіантів безліч. Проте зробити так, щоб подарунок був оригінальним, здивував і просто запам’ятався, вдається не кожному.

Одні обирають подарунок до свята за кілька місяців, інші купують його в останній день або ж спонтанно, а деяким ідеї для незвичайних подарунків підкидає саме життя.

Останній варіант стосується мого знайомого – корінного житомирянина Віктора (від авт. – імена героїв змінені).В новорічну ніч в колі друзів Віктор подарував другу дитинства – каску з Євромайдану.

«Довго думав, як здивувати Сергія. Дружимо з дитинства і знаю, що здивувати його складно. Але ідею підказало життя і події, які відбуваються в Україні. Згадав, що друг стежить за подіями на Майдані. Хоча ми часто дискутуємо з цього приводу», – розповідає Віктор.

Недовго думаючи, знайомий вирішив поїхати до столиці, і привезти який-небудь сувенір з Майдану. Поки їхав, придумав – це буде каска.

Коли приїхав на Майдан, підійшов до людей, які сиділи неподалік від однієї з бочок із вогнищем, біля якої грілись. Представився і запитав чи не знають, де можна придбати розмальовану каску. Пояснив, що хоче подарувати каску, так би мовити, сувенір із самого Майдану, другу.

Хлопці погодились допомогти: сказали, щоб Віктор приніс каску і чим саме розмальовувати. Через день, купивши усе необхідне, знову прийшов на Майдан. Хлопець, з яким домовлявся напередодні, підвів до свого товариша, який і розмалював каску. Розпитував, які малюнки Віктор хотів би, щоб були на касці і навіщо. Працював зосереджено хвилин двадцять. За цей час встигли поспілкуватись на різні теми, хто, звідки і як потрапив на Майдан.

«Дізнався, що хлопці з Івано-Франківська. Вони розповіли, що каски, які лежали біля них, захищали майданівців під час сутичок на вул. Банковій, і що їх хотіли купити за 200 доларів. Але усім відмовляли: „Вони не продаються. Скільки б за них не пропонували”», – ділиться житомирянин.

Знайомий також розповів, що плати з нього не взяли, а віддячив художникам печивом.

«Тож мрії збуваються! Нарешті побував на Майдані і побачив все на власні очі: враження двозначні, але позитивних вражень більше, ніж негативу», – зазначає Віктор.

P. S. А ще додає: «Другу каска сподобалась. Зізнався, що це найоригінальніший подарунок, який будь-коли одержував на Новий рік.:)».

Іван Лютий

Житомирські новини

Житомирські новини