RSS
П'ятниця, 29 березня 2024, 13:48
Суспільно-інформаційний ресурс громади
Фахівці ДСНС та ювенали не припиняють проведення профілактичної роботи, що спрямована на запобігання нещасним випадкам на водоймах у зимовий період.
Житомирщина разом з усією країною допомагає жителям Херсонщини, які опинилися під загрозою через терористичний акт росіян на Каховський ГЕС.
Символічно, що це відбулося саме в Овручі, адже ця громада найбільше постраждала від російських бомбардувань.
Хлопці та дівчата навчаються у ліцеї № 28. З ними також друг з ліцею № 16. Разом вони влаштували імпровізований блокпост, на якому збирають кошти на допомогу нашим захисникам.
Віктор Третяк
Погляд на ситуацію з мобілізацією очима співробітника ТЦК

Усі канали та пабліки зараз тільки й роблять, що розповідають про свавілля військкомів, про те, як ч...

Anton Reshetnyuk
ПАМ’ЯТАТИ, РОЗУМІТИ І ПЕРЕМАГАТИ!

Вже  за  тиждень на календарі замайорить дата, яка у свідомості багатьох поколінь українці...

Вектор Читача
Бібліотекар. Книжка. Подія

Шановні друзі! Цьогоріч Житомирська обласна бібліотека для дітей та юнацтва святкуватиме свій 85-річ...

Віктор Мельниченко
Сесія Новогуйвинської ради, попри перешкоди, прийняла ряд важливих для громади рішень

Чергове засідання сесії Новогувинської селищної ради пройшло на підвищених тонах. Частина депутатів ...

Житомирські новини
Житомирський десатник розповів, з чого ефективніше знищувати ворожі повітряні цілі
Житомирський десатник розповів, з чого ефективніше знищувати ворожі повітряні цілі
Поліцейські пропонують долучитись усім охочим, у першу чергу студентській молоді, до превентивної роботи та підвищення правової обізнаності суспільства. Конкурс триватиме до 12 травня та має на меті створення низки соціальних роликів із порадами, як уберегтися від шахраїв. Продаж неіснуючих товарів, телефонні шахрайства, псевдоволонтерство – найпопулярніші схеми, до яких вдаються ошуканти. Чи не щодня до поліції Житомирщини надходять повідомлення від потерпілих про те, що вони стали жертвою кіберзлочинців.
В Україні продовжено запис до 8 бригад «Гвардії наступу»: «Сталевий кордон», «Червона калина», «Лють», «Рубіж», «Спартан», «Кара-Даг», «Буревій», «Азов». Вони мають зміцнити українські сили під час майбутнього контрнаступу та звільненні територій від ворога. Це бригади Національної гвардії, Національної поліції та Державної прикордонної служби. «З ворожою піхотою в нас розмова коротка. Тільки вони починають штурм – одразу отримують по зубах і бажання штурмувати наші позиції відпадає. Ми їх навіть іноді чекаємо. Але недооцінювати ворога не варто», — боєць бригади «Рубіж».
Посміхнись  
- В Житомирі судять чоловіка, який у парку Гагаріна пограбував спортсменів. Розкажіть, підсудний, як ви здійснили...

Ірина Ярмоленко: Жорстокість дітей та цинізм наших чиновників вражає

13.03.2014 08:51

Жорстокість дітей та цинізм наших чиновників вражає. Кілька днів тому компанія з п’яти юнаків побила двох хлопців: поставила на коліна, погрожувала, змусила просити вибачення та молитися.

За іронією долі хлопці, які були по різні «барикади», вчаться в одній школі. Коли одного везли в Станишівку через струс мозку та пошкоджений ніс, інший – в шкільній формі, ніби нічого не відбулося, йшов на урок.

Родина приниженого та потерпілого хлопця прийшла в навчальний заклад, в якому понад усе цінують спокій, злагоду та свій авторитет. Цього ж дня, викликали і батька іншого хлопця.

Так виявилося, що на відміну від простої родини постраждалого, «батько» - високопоставлений в області чиновник(або так думає про себе).

За кілька годин, «батько» пояснив родині постраждалого, що є лише два виходи з ситуації: або забрати заяву з міліції або потрапити в халепу. Хвору дитину не лише випишуть з лікарні, а й перестануть лікувати взагалі. А згодом «правоохоронні» органи доведуть невинуватість саме іншої сторони.

Деякі з планів чиновника вже почали втілюватися у реальність – родину повідомили про виписку, в той час дитину високопосадовця терміново госпіталізували.

В розпачі, жінка випадково поділилася мені своїм горем. Розуміючи її відчуття, я не побоялася їй пообіцяти, що нічого такого не буде, і житомирські журналісти вибухнуть, але не допустять такого свавілля. Цитату з моїми традиційно вже брутальними фразами, я порадила озвучити цій «людині-чиновнику».

Нещодавно отримала дзвінок, що все у цих родин, і в навчальному закладі буде добре.

Чому ця ситуація мене так зачепила?

Я закликаю подібного роду «чиновників» та «батьків» припинити вдаватися до хитромудрих схем не лише у себе на роботі, а й у себе в родинах. Мені гірко, що такі «перевертні» виховують мою націю.

Ця ситуація – це пласт проблем дитячого насильства, відсутності моралі людської, честі та достоїнства наших професіоналів.

Директор мовчить, бо постраждає імідж школи, діти б’ють одне одного, бо знають, що за це нічого не буде, наші чиновники, користуючись зв’язкам, фабрикують та підтасовують факти і обіцяють «солодке» життя простим людям. Житомиряни, я прошу не мовчати. Ми відповідальні за тих, кого ми привчили. А ми привчили наше суспільство до тотальної несправедливості та беззаконня. Люди! Так більше не буде. Майдан і Небесна сотня цього нам не пробачать.

Через віру у майбутнє, я (в останнє!!! завдання журналіста ще й не нашкодити) не озвучуватиму імена, місця та фігурантів цього конфлікту.

Сьогодні я відчула владу. Владу інформації та публічності. І так буде з кожним.

Ірина Ярмоленко, Центр суспільних комунікацій

Житомирські новини