RSS
П'ятниця, 26 квітня 2024, 17:18
Суспільно-інформаційний ресурс громади
Фахівці ДСНС та ювенали не припиняють проведення профілактичної роботи, що спрямована на запобігання нещасним випадкам на водоймах у зимовий період.
Житомирщина разом з усією країною допомагає жителям Херсонщини, які опинилися під загрозою через терористичний акт росіян на Каховський ГЕС.
Символічно, що це відбулося саме в Овручі, адже ця громада найбільше постраждала від російських бомбардувань.
Хлопці та дівчата навчаються у ліцеї № 28. З ними також друг з ліцею № 16. Разом вони влаштували імпровізований блокпост, на якому збирають кошти на допомогу нашим захисникам.
Сергій Кузьміних
Хто вийде переможцем: армія чи ухилянти?!

Чи існує в Україні чесна журналістика? На щастя, ще досі існує. Ми знаємо приклади справжніх профі, ...

Віктор Третяк
Погляд на ситуацію з мобілізацією очима співробітника ТЦК

Усі канали та пабліки зараз тільки й роблять, що розповідають про свавілля військкомів, про те, як ч...

Anton Reshetnyuk
ПАМ’ЯТАТИ, РОЗУМІТИ І ПЕРЕМАГАТИ!

Вже  за  тиждень на календарі замайорить дата, яка у свідомості багатьох поколінь українці...

Вектор Читача
Бібліотекар. Книжка. Подія

Шановні друзі! Цьогоріч Житомирська обласна бібліотека для дітей та юнацтва святкуватиме свій 85-річ...

Житомирські новини
Житомирський десатник розповів, з чого ефективніше знищувати ворожі повітряні цілі
Житомирський десатник розповів, з чого ефективніше знищувати ворожі повітряні цілі
Поліцейські пропонують долучитись усім охочим, у першу чергу студентській молоді, до превентивної роботи та підвищення правової обізнаності суспільства. Конкурс триватиме до 12 травня та має на меті створення низки соціальних роликів із порадами, як уберегтися від шахраїв. Продаж неіснуючих товарів, телефонні шахрайства, псевдоволонтерство – найпопулярніші схеми, до яких вдаються ошуканти. Чи не щодня до поліції Житомирщини надходять повідомлення від потерпілих про те, що вони стали жертвою кіберзлочинців.
В Україні продовжено запис до 8 бригад «Гвардії наступу»: «Сталевий кордон», «Червона калина», «Лють», «Рубіж», «Спартан», «Кара-Даг», «Буревій», «Азов». Вони мають зміцнити українські сили під час майбутнього контрнаступу та звільненні територій від ворога. Це бригади Національної гвардії, Національної поліції та Державної прикордонної служби. «З ворожою піхотою в нас розмова коротка. Тільки вони починають штурм – одразу отримують по зубах і бажання штурмувати наші позиції відпадає. Ми їх навіть іноді чекаємо. Але недооцінювати ворога не варто», — боєць бригади «Рубіж».
Посміхнись  
- Cидить місцевий чиновник у ресторані в центрі міста, сумний такий, голову руками підпирає. Перед ним на столі стоїть...

Новий економічний курс: провали без досягнень

28.08.2014 15:05

Через півроку після зміни влади в країні можна підвести підсумок - чого добилася країна, позбавившись від Азарова і Арбузова. Порівняти їх дії і дії їх наступників - Кубіва, Гонтаревої і Яценюка.

Єдине досягнення Яценюка - відновлення співпраці з МВФ. Втім, на першому транші справа поки що і затихла. Кабмін Яценюка домовився з МВФ швидко, просто зробивши те, що МВФ безуспішно вимагав від попереднього Кабміну: відпустити гривню у вільне плавання, підвищити тарифи на газ для населення і комунальних підприємств.

В минулі роки багато говорилося про те, що керівництво НБУ повинне відпустити гривню, це привело б до зменшення імпорту і зростання експорту. Зараз зроблено саме ц: гривна подешевшала на 67%. В результаті зовнішній борг України всього за пів року збільшився в 1,5 раз і досяг астрономічної суми в 821,8млрд. гривень. Ціни на основні продукти і товари виросли 20%. На бензин і дизпаливо - на 50-60%.

Нинішня влада не робить нічого, щоб зупинити обвал гривні. При Арбузові все було інакше. Одне з ключових досягнень Арбузова як глави НБУ в 2011-2012 роках -проведення дедоларизації і відновлення довіри до банків, яка була оголошена ключовою з моменту його приходу в Нацбанк у кінці 2010 року. Для цього був жорстко зафіксований курс долара і зупинена інфляція.

При доходності депозитів в 20% рік і стабільній гривні громадяни могли за три роки збільшити свої заощадження майже удвічі, нічим не ризикуючи – адже вклади були захищені гарантіями держави. В результаті за три роки об'єм депозитів виріс на 60,7 до 670 млрд грн, а доля валютних вкладів скоротилася з 48,2 до41,5. На жаль, з приходом нинішньої влади все скотилося на рівень чотирирічної давності всього за декілька місяців.

Як бачимо, те, що відбувається зараз - це рух в абсолютно зворотному напрямі в порівнянні з курсом Арбузова. Можна лише сказати спасибі людям, які в умовах політичного протистояння і засилля олігархів не лише утримували фінансову систему від краху, але і розвивали її.

Житомирські новини