RSS
Четвер, 28 березня 2024, 17:19
Суспільно-інформаційний ресурс громади
Фахівці ДСНС та ювенали не припиняють проведення профілактичної роботи, що спрямована на запобігання нещасним випадкам на водоймах у зимовий період.
Житомирщина разом з усією країною допомагає жителям Херсонщини, які опинилися під загрозою через терористичний акт росіян на Каховський ГЕС.
Символічно, що це відбулося саме в Овручі, адже ця громада найбільше постраждала від російських бомбардувань.
Хлопці та дівчата навчаються у ліцеї № 28. З ними також друг з ліцею № 16. Разом вони влаштували імпровізований блокпост, на якому збирають кошти на допомогу нашим захисникам.
Віктор Третяк
Погляд на ситуацію з мобілізацією очима співробітника ТЦК

Усі канали та пабліки зараз тільки й роблять, що розповідають про свавілля військкомів, про те, як ч...

Anton Reshetnyuk
ПАМ’ЯТАТИ, РОЗУМІТИ І ПЕРЕМАГАТИ!

Вже  за  тиждень на календарі замайорить дата, яка у свідомості багатьох поколінь українці...

Вектор Читача
Бібліотекар. Книжка. Подія

Шановні друзі! Цьогоріч Житомирська обласна бібліотека для дітей та юнацтва святкуватиме свій 85-річ...

Віктор Мельниченко
Сесія Новогуйвинської ради, попри перешкоди, прийняла ряд важливих для громади рішень

Чергове засідання сесії Новогувинської селищної ради пройшло на підвищених тонах. Частина депутатів ...

Житомирські новини
Житомирський десатник розповів, з чого ефективніше знищувати ворожі повітряні цілі
Житомирський десатник розповів, з чого ефективніше знищувати ворожі повітряні цілі
Поліцейські пропонують долучитись усім охочим, у першу чергу студентській молоді, до превентивної роботи та підвищення правової обізнаності суспільства. Конкурс триватиме до 12 травня та має на меті створення низки соціальних роликів із порадами, як уберегтися від шахраїв. Продаж неіснуючих товарів, телефонні шахрайства, псевдоволонтерство – найпопулярніші схеми, до яких вдаються ошуканти. Чи не щодня до поліції Житомирщини надходять повідомлення від потерпілих про те, що вони стали жертвою кіберзлочинців.
В Україні продовжено запис до 8 бригад «Гвардії наступу»: «Сталевий кордон», «Червона калина», «Лють», «Рубіж», «Спартан», «Кара-Даг», «Буревій», «Азов». Вони мають зміцнити українські сили під час майбутнього контрнаступу та звільненні територій від ворога. Це бригади Національної гвардії, Національної поліції та Державної прикордонної служби. «З ворожою піхотою в нас розмова коротка. Тільки вони починають штурм – одразу отримують по зубах і бажання штурмувати наші позиції відпадає. Ми їх навіть іноді чекаємо. Але недооцінювати ворога не варто», — боєць бригади «Рубіж».
Посміхнись  
- В Житомирі на вулиці Михайлівській чутки доходять швидше, ніж SMS... 

В Мукачево найдены две девочки, которые пытались убежать к своему отцу в Житомирскую область

16.02.2014 14:00

Две сестры в возрасте 13 и 15 лет сбежали из дома, чтобы путешествовать, но были задержаны милиционерами после заявления их бабушки на вокзале в Мукачево.

Уже было далеко за полночь, когда в дежурную часть Иршавского райотдела милиции обратилась 51-летняя жительница села Кушница. Бабушка сообщила об исчезновении двух своих внучек в возрасте 13 и 15 лет.

В село выехала следственно - оперативная группа. На поиски юных беглянок было ориентировано весь личный состав райотдела милиции. Бабушка, которая сообщила об исчезновении девочек, назвала свою домашней адрес, а ее внучки и их мать проживали в другом конце района, в селе Каменское.

Как рассказывает следователь майор милиции Олеся Зейкан, из-за неправильной информации заявителя о месте жительства пропавших несовершеннолетних, следователи потеряли почти целый час на выяснение фактического места жительства детей. Как выяснил старший участковый инспектор Иван Коваль, дети с матерью проживают в Каменском, а бабушка у них гостила и при сообщении в милицию по ошибке назвала свой ​​домашний адрес...

С Кушници милиционеры поехали в Каменское, где нашли мать пропавших девочек. Женщина сообщила, что она одна воспитывает детей, потому что ее муж проживает в Житомирской области. Женщина предположила, что девушки решили поехать к отцу.

К счастью, юные беглянки не успели сесть на поезд в Мукачево, потому что их перехватили правоохранители Василий Волошиновский и Иван Варцаба. К утру девочек вернули матери.

Как объяснили сами беглянки, действительно хотели поехать к отцу в Житомирскую область, потому что давно его не видели и заскучилы за ним. К слову, это уже не первая их попытка, когда они собирались ехать к отцу, но еще так далеко сами не убегали...

С девочками и матерью начальник отдела криминальной милиции по делам детей майор милиции Василий Волошиновский провел профилактическую беседу. Кроме того, мать привлекут к административной ответственности по ч.1 ст.184 Кодекса об административных правонарушениях (невыполнение родителями обязанностей по воспитанию детей).

Житомирські новини